07 Kasım 2017 Salı 10:38
Salihli protokolü kamyoncu esnafı ile kahvaltıda buluştu

Manisa’nın Salihli ilçesindeki kamyoncu esnafı ve ilçe protokolü, Murat Dağıstanlı Başkanlığı’ndaki Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik kahvaltısında buluştu.

Kamyon garajında gerçekleştirilen kahvaltılı toplantının açılış konuşmasını yapan Salihli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, yolcu taşımacılığı yapan üyelerden sonra oda esnafının en fazla üye sayısı olan kamyonu esnafı ile birlikte kahvaltıda bir araya gelip, sorunlarını ve taleplerini dinlemek istediklerini söyledi. Dağıstanlı, amaçlarının birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğuna vurgu yaptı. Karayolu yük taşımacılığının arz ve talebe dayandığını belirten Dağıstanlı, Otomotiv sektöründe her geçen gün yenilenme ve değişim olduğuna dikkat çekerek “Kamyoncu esnafımızın sürekli araçlarını yenilemeye gitmesi, sermayeyi devamlı eritip, kazançlarının da azalmasına yol açmaktadır. Çünkü yük taşımacılığında albenisi olan ve yüksek model araçlar rağbet görmektedir. Bizde cebimizdeki parayı, mal varlıklarımızı bu yöne aktarmaktayız” dedi.

Dağıstanlı, ilçede faal olarak çalışan 800 kamyon esnafının olmasına rağmen geçmiş dönem tarafından 104 araçlık kamyon garajı yapıldığını, bu durumun içler acısı olduğunu söyledi. Dağıstanlı “Salihli kamyoncumuzun rahat hareket edebileceği, Manisa’nın örnek alınacağı bir kamyon garajı benim talebimdir” diye konuştu.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise ilçeye yetersiz gelen ve 2014 yılında temeli atılan 104 araçlık kamyon garajının 1.8 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Başkan Kayda, “Ancak 800 üyesi bulunan kamyoncu esnafımıza, mevcut kamyon garajı yetersiz kalıyor” dedi.

Akhisar-İstanbul yolundaki dur-geç köprülerini yaparak, ulaşım kolaylığı sağladıklarını belirten Başkan Kayda “Salihli Organize Sanayi Bölgesi(OSB) 2. etapta yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. OSB 2. etaba yeni fabrikaların kurulmasıyla, hem işsizlik sorunu çözülecek, hem de kamyoncu esnafımızın geliri artacak” şeklinde konuştu.

Sıranın Salihli’ye modern bir pazaryeri kazandırmak ve köprülü kavşak kazandırmaya geldiğini belirten Başkan Kayda “Köprülü kavşak projemiz başlıyor. Proje 9 ayda tamamlanıp, hizmete açılacak” dedi. Esnafın sorun ve sıkıntılarını bildiğini ifade eden Başkan Kayda, “Bu sorunları birlikte çözeceğiz. Hepinize bol ve hayırlı kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Salihli’nin tarımı ve gelişmekte olan sanayisi ile büyüyen bir ilçe olduğunu dile getiren Kaymakam Turgut Çelenkoğlu ise şunları söyledi: “Bu gelişme ve büyüme şüphesiz, burada üretilen malların dışarıya nakli, buradaki talep edilen ürünlerinde buraya nakli görevini kamyoncu esnafımız üstlenmektedir. Karayolunu damara benzetirsek, sizlerde o damarda akan kan gibisiniz. Türkiye’nin her yerinde görev yapıyorsunuz. Sizleri kazasız, belasız görev diliyorum”

Kahvaltıya Kaymakam Turgut Çelenkoğlu ve Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın yanısıra İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu ile yolcu ve yük taşımacılığı yapan kooperatif başkanları ve yük taşımacılığı yapan esnaflar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.