04 Ekim 2017 Çarşamba 13:29
Salihli Belediye Meclisi performans planını görüştü

Salihli Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, belediye performans planı görüşüldü. Performans programına MHP kabul, CHP ve AK Parti meclis üyeleri çekimser oy kullanırken, performans oy çokluğu ile kabul edildi. 14 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda partilerin grup sözcüleri söz alarak, Salihli Belediyesi 2018 yılı Performans Programı hakkında görüş bildirdi. AK Parti grup sözcüsü Alpaslan Balcı, “2018 yılı performans programı inşallah Salihlimize hayırlı olur, emeği geçenlere grubum adına teşekkür ediyorum” derken, CHP Grup sözcüsü Mesut Ceylan ise, “2018 yılı performans programı eksiklikleri olmasına rağmen Salihli halkına hayırlı olsun” dedi.

MHP Grup sözcüsü Nuri Kaya da, “Ekip çalışması içinde 2018 yılı performans programını hazırladık. ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ prensibini ilke edindik. Salihlimizin daha çağdaş, daha yaşanabilir bir şehir olması için hazırladığımız performans programı hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından yapılan oylamada 2018 Yılı Performans Programı için MHP’li meclis üyeleri ’evet’ oyu kullanırken, CHP ve AK Partili meclis üyeleri çekimser kaldı. 2018 yılı performans programı oy çokluğu ile kabul edildi. 2018 yılı Performans Programı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kayda, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar büyük projeleri hayata geçirdik. Atatürk Spor Salonu’nu, Uluslararası Atış Poligonu’nu tamamladık, hizmete açtık. Salihlimize fakülte kazandırdık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bugün 62 öğrencisi ile eğitim ve öğretime başladı. Prestij Caddesi ve yağmur suyu projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Şehrin değişik noktalarında sürdürdüğümüz prestij cadde ve yağmursuyu çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalardan dolayı zaman zaman yolları kapatmak zorunda kalıyoruz. Vatandaşlarımızın bu noktada anlayışına ihtiyacımız var. MABEM Binası ve Masal Ormanı projelerimizi hayata geçiriyoruz, çalışmalar devam ediyor. Kırsal ve şehir içinde ulaşımı yeni araçlarla modernleştirdik. Büyükşehir ile birlikte yürüttüğümüz Pazaryeri projemiz hızla devam ediyor. En önemli projelerimizden biri olan köprülü kavşak projemizin de 27 Eylül’de ihalesi yapıldı. En geç Ocak ayı gibi çalışmalara başlanacak. Büyükşehir’in Salihli’ye yaptığı yatırımlar toplamı 114 milyon 372 bin TL, Salihli Belediyesinin yaptığı yatırımlar toplamı ise 62 milyon 718 bin TL. Tüm projelerimizin hayata geçirilmesi ile şehrimiz kabuklarını değiştirerek çağdaş bir şehir havasına bürünecek. Salihli’nin geleceği için çalışıyoruz” diye konuştu.

Toplantıda, ayrıca Taytan Mahallesinde, tarımsal nitelikli hayvancılık bölgesinde boş olan ve yer tahsisi yapılması için sözleşme yapılıp, sözleşmelerinden vazgeçenlerden boşalan yerleri kullanmak isteyen ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara tahsisini yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi talebi plan, bütçe ile tarım, hayvancılık komisyonuna havale edildi. Fen işleri Müdürlüğü ve Temizlik işleri Müdürlüğünün ihtiyacı olan iş makinelerinin alımı için İller Bankası’ndan kredi kullanımı ile ilgili belediye başkanına yetki verilmesi talebi ve Doğalgaz şirketine ortak olunması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Salihli Belediye Meclisi, 2018 yılı ve izleyen iki yıla ilişkinin bütçenin görüşülmesi için 24 Ekim 2017 Salı günü saat 20.00’de yeniden toplanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.