18 Mart 2017 Cumartesi 09:17
(Özel Haber) Cüzdanla gelen zincirleme iyilik hareketi

Yolcu treninde kondüktörlük yapan Şükrü İlaslan, trende bulduğu cüzdanı, telefon ve sosyal medya üzerinden yaptığı bir dizi araştırma sonrası sahibine ulaştırdı.

İzmir-Alaşehir seferini yapan yolcu treninde düşürülen cüzdan, yolcular ve görevliyi harekete geçirdi. Düşürülen cüzdan yolcular tarafından Alaşehir’e seyir halindeki trende uzun yıllardır kondüktörlük yapan Şükrü İlaslan,a teslim edildi. Cüzdan içindeki kimlikten yola çıkarak cüzdanın sahibinin Hakan Erişen olduğunu ve Manisa Tren Garı’nda indiğini tespit eden İlaslan, cüzdandaki bir telefon numarasını arayarak, Hakan Erişen’e ulaşmaya çalıştı. Kondüktör İlaslan’ın telefonda görüştüğü kişi, Facebook üzerinden cüzdan sahibi Hakan Erişken ile irtibata geçerek, cüzdanını trende düşürdüğünü ve trenin Alaşehir ilçesinden İzmir’e dönüşünde Manisa Tren Garı’nda geri alabileceğini söyledi. Bunun üzerine cüzdanını almak için tekrar tren garına gelen Hakan Erişken trenin gelişini beklemeye başladı. İçerisinde kimlik, banka kartları ve para bulunan cüzdanını tren tekrar Manisa’ya döndüğünde kondüktör Şükrü İlaslan’dan teslim alan Hakan Erişen’in mutluluğu gözlerinden okundu.

Umudunu kestiği cüzdanını bulduğu için çok sevinçli olduğunu dile getiren Erişen, cüzdanını kendisine ulaştıran kondüktör Şükrü İlaslan ve TCDD yetkilerine teşekkür etti. Kondüktör Şükrü İlaslan ise sıklıkla böyle durumlarla karşılaştıklarını söyledi. Cüzdan sahibi Hakan Erişken’e ulaşmak için araştırma yaptığını ve cüzdanı teslim ettiği için mutlu olduğunu belirten İlaslan, yolculara yardımcı olmanın kendilerinin en tabii görevi olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.