15 Aralık 2017 Cuma 18:17
Öğrenciler, empati kurmak için gözleri kapalı maç yaptı

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri ve Salihli Kaymakamlığı Avrupa Birliği (AB) Proje Ofisi işbirliği ile hazırlanan ve engellilerin gündelik yaşamda karşılaştıkları sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan ‘Engelleri birlikte aşalım’ projesi kapsamında öğrenciler gözleri kapalı şekilde futbol maçı yaptı.

Kız ve erkek öğrenciler futbol maçının ardından yine gözleri kapalı şekilde okul kantinine ulaşmaya çalıştı. Salihli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demirtaş, 2018 yılının Mayıs ayına kadar sürecek olan proje ile Salihli Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri ve gönüllü destekçilerle oluşturulacak olan fonla engellilere ihtiyaç duydukları malzemelerin temin ederek hayatlarını kolaylaştırmalarına katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Proje ile öğrencilerin öz güven, öz denetim ve sorumluluk duygularının geliştirilmesini, çalışma ve dayanışma alışkanlığı ile yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisinin de kazandırılmasının amaçlandığını belirten Demirtaş “Öğrenciler ve gönüllü destekçiler, günlük yaşantılarında arttıracakları küçük miktarlarla yaşamını engelli olarak devam ettirmek zorunda olan insanların hayatlarına etkili dokunuşlar yapabilecek” dedi.

Demirtaş, “Proje ile öğrencilerimiz gönüllülük konusunda bilgilendirme toplantıları yapacak. Bununla birlikte proje süresince belirlenen tarihlerde okulda Empati Günleri düzenlenecek. Ayrıca yıl içerisinde iki defa olmak üzere kermes, yine okul öğrencileri tarafından konser ve proje yürütme ekibi tarafından proje destekçisi kurum ve kuruluşlarla ortak sosyal aktiviteler gerçekleştirilecek. İhtiyaç sahibi engelliler proje yürütme kurulunca belirlendikten sonra banka hesabında toplanan desteklerle gerekli malzemeler alınıp teslimi yapılacak. Öğrencilerimizi sosyal içeriği ile de oldukça anlamlı olan bu projeden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Projenin tanıtımı için okulda düzenlenen etkinlikte öğrenciler gözleri bağlı bir şekilde futbol maçı yaptı. Futbol topuna takılan çanın çıkardığı sesle topu bulmaya ve gol atmaya çalışan öğrenciler, daha sonra yine gözleri bağlı bir şekilde okul kantinine ulaşmaya çalıştı.

Projenin tanıtımı ve futbol maçını Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ile Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demirtaş, Okul Müdürü Kadir Akkaya, Tarih Öğretmeni Nazım Duman, Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Havva Yağmurlu, Salihli Kaymakamlığı AB Proje Ofisi’nden Yavuz Erdem, Okul Aile Birliği Başkanı Yüksel Karadavut ile Salihli Merkez Anadolu Lisesi Öğrenci sınıf temsilcileri ve öğrenciler de izledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.