03 Ekim 2017 Salı 17:55
Müsteşar Yardımcısı Çolakoğlu küçük mucitleri dinledi

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Türkiye geneli devlet okullarında ilk defa oluşturulan Salihli Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü’nün STEM ve Maker Atölyesini ziyaret etti.

Okul Müdürü İlker Atalay ve okul müdür yardımcısı ve aynı zamanda Robot ve Maker Öğretmeni Ertuğ Gözaydın’dan bilgiler alan Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Çolakoğlu, daha sonra geleceğin yazılım mühendislerinin yaptığı çalışmaları inceledi. Türkiye’de örnek bir proje olan Kodla(Ma)nisa projesini inceleme üzere kente geldiğini ifade eden Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Çolakoğlu, “İnşallah bu okullarımızda yetişen öğrencilerimiz, Türkiye’nin geleceği olacak. Türkiye’nin yeni ufuklara ulaşmasında bu gençlerimiz ve çocuklarımız çok önemli bir rol oynayacaklar. Bu öğrencilerimizi yetiştiren bu atölyeleri kuran tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Salihli Kudret Demir Ortaokulu STEM ve Maker Atölyesini çok beğendiğini ve beklentilerinin çok üstünde olduğuna vurgu yapan Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Çolakoğlu, “Bütün okullarımızda bu tür atölyeleri kurmamız gerektiğini burada anlıyoruz. Öğrencilerimizin kötü alışkanlıklara ulaşmaması için, cep telefonu ve bilgisayarlarla gereksiz yere ulaşmamaları ve sağlıklarının bozulmaması için, onların bilgilerini, enerjilerini, çalışmalarını bu alanlara kanalize etmemiz gerekiyor. Burada da bunun güzel bir örneğinin gerçekleştirilmiş olduğunu gördük” diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun Salihli Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü’nün STEM ve Maker Atölyesi ziyaretine Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.