13 Mart 2017 Pazartesi 16:20
Manisa’dan Hollanda’ya sert tepki

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ve Türk vatandaşlarının Hollanda’da gördüğü muameleye sert tepki gösteren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Atla, itle bizi yıldırmak ve korkutmak istiyorlar. Bilmiyorlar ki bu millet tanktan, tüfekten korkmadı attan ve itten asla korkmayacak. Bizi yıldıramayacaklar” dedi.

Manisa’da 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Genel Merkezi tarafından Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Hollanda ve batılı ülkelerin son zamanlarda Türkiye’ye karşı olan tutumlarına tepki amaçlı bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ender Gök, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasında Abdülhamit Han’ın ‘Küfür tek millet diye bilirdik, bunların hepsi akraba çıktı’ sözünün yazılı olduğu pankart ve Türk bayrağı açıldı.

MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ açıklamasında, “Son günlerde Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi bazı ülkelerin devletimize ve oradaki vatandaşlarımıza gösterdikleri tutum ne demokrasiye, ne insan haklarına ne de müttefikliğimize sığmayacak şekildedir. Demokrasi narası atanların, kendilerini medeniyet temsilcileri olarak görenlerin bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu hep birlikte görmekteyiz. Şimdi yaptıklarına kılıf uydurup geri adım atmaya çalışıyorlar. Artık geçti. Bir değil, iki değil, üç değil artık bu mızrak bu çuvala sığmaz. Hollanda, Almanya, Avusturya ve arkalarında kimler varsa bunun bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Ödetmek de devlet ve millet olarak bizim boynumuzun borcu olsun. Bundan sonra da bu ülkeler, dostluktan, ittifaktan, işbirliğinden bahsetmesinler. Türk milleti merhametlidir, duygusaldır fakat devletine, milletine ve bayrağına yapılan hainliği hiçbir şekilde kabul etmez ve etmeyecektir. Türk milleti adına sizlere sesleniyoruz buradan; haddinizi bilin. Karşınızdaki devlet, millet, 2 bin yıllık bir medeniyete sahip insanlar olduğunu unutmayın. Tarihteki işbirliklerinize, barbarlıklarınıza, sömürü zihniyetinize bu milletin nasıl cevap verdiğini hatırlayın. Buradan sizlere sesleniyoruz; Ey gafiller, bu yaptıklarınız bizi yolumuzdan asla döndüremeyecektir. Millet olarak bizi birbirimize daha fazla kenetleyecektir. İnşallah nebilerin nebisi Peygamber Efendimizin mazharına nail olan bu millet, çağ açıp çağ kaptığı gibi Rabbimizin dünya üzerindeki nurunu da tamamlamaya vesile olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Gaye; Türkiye’nin büyümesini engellemek”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise Avrupa’nın, ‘Demokrasinin beşiğiyiz’ diyerek, adalet ve hürriyet söylemleriyle kıtaları asırlarca sömürdüğünü ve her türlü haksızlığı ve zulmü yaptığını belirtti. Çelik, “İkiyüzlü batı, bugün kendi ülkelerinde PKK’lı teröristleri barındırıyor onlara etkinlik yaptırıyor. FETÖ’nün teröristlerine ev sahipliği yapıyor, onları destekliyor. Türkiye düşmanı ne kadar güç varsa, demokrasi adı altında onları barındıran bu ikiyüzlü faşist batı, Türkiye Cumhuriyetinin şerefli bakanlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla bir araya gelmesine müsaade etmeyerek çirkin yüzünü, faşist yüzünü, ikiyüzlü olduğunu çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Gaye, Türkiye’nin büyümesini engellemektir. Türkiye’nin güçlenmesinden, bu milletin tekrar sahneye çıkarak söz sahibi olmasından duydukları rahatsızlığın dışa vurumudur aslında bu yaptıkları. Ama başaramayacaklar.” dedi.

"Bu millet tanktan tüfekten korkmadı"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya Hollanda’da yapılan muamelenin asla kabul edilemeyeceğini kaydeden Çelik açıklamasını şöyle tamamladı: “En medeniyim’ diyen batının göbeğinde bir kadın bakan saatlerce alıkonuluyor. Burada sadece bakanıyla bir araya gelmek için gelmiş olan vatandaşlarımızın üzerine atları sürüyorlar, köpeklere ısırtıyorlar. Atla, itle bizi yıldırmak ve korkutmak istiyorlar. Bilmiyorlar ki bu millet tanktan, tüfekten korkmadı attan ve itten asla korkmayacak. Bizi yıldıramayacaklar. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek daha da büyüyeceğiz, güçleneceğiz. Bölgemizde ve dünyamızda söz sahibi olacağız. Tüm insanlığa adaleti götüreceğiz, hakkı götüreceğiz, hürriyeti götüreceğiz. Kıtalar bizi bekliyor, dünya bizi bekliyor. Türk’ün mührünü dünyaya vuracağız, kimse engelleyemeyecek. Korkunun ecele faydası yoktur. Çatlasalar da patlasalar da en faşist uygulamalar yapsalar da Türkiye büyüyecek, lider ülke olacak, ay yıldızlı bayrağımız kıyamete kadar bu cennet vatan topraklarında dalgalanacak, onlar da bizden ders alacaklar inşallah.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.