16 Aralık 2017 Cumartesi 13:29
Manisa protokolünden STK’larla işbirliği buluşması

Manisa Valiliği tarafından düzenlenen organizasyonla Manisa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları protokolle bir araya gelerek kentin sorunları ve çözümleri için işbirliği görüşmesi yaptı.

Manisa Valiliği tarafından ’Sivil Toplum Buluşması’ gerçekleştirildi. Organizasyonda sivil toplum başkan ve yöneticilerini bir araya getirerek diyalogu ve işbirliğini arttırmak, sorunların ve çözüm önerilerinin gündeme getirilerek Manisa’nın sorunlarına kamu sivil toplum işbirliği ile çareler üretilmesi amaçlandı. Kahvaltılı toplantıda konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "İnsan olarak ve sivil toplum örgütleri olarak yapabileceğiniz pek çok şeyi bazen sınırları aşarak, hedef büyüterek, hayaller kurarak ihmal edip ne yapabileceklerimizi yapabiliyor, ne de yapılmasını beklediklerimizin yapılmasına katkı veriyoruz. Sizler özgün amaca yönelmiş insan topluluklarısınız. Bu sorumluluk çerçevesinde bugüne kadar attığınız adımları pekiştirerek atacağınızı görüyoruz. Bu manada tüm kamu hizmetkarları adına sizlere bir kez daha bugüne kadar Manisa’ya verdiğiniz katkı destek için çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Güvençer’in ardından konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "Kültürel etkinliklerimiz kapsamında her ay bir ulusal tiyatroyu Manisalı sanatseverlerle buluşturuyoruz. Bu tiyatroların bilet satışlarından elde ettiğimiz gelirleri de her ay belirlediğimiz bir derneğe bağış olarak aktarıyoruz. Bu önemli sosyal sorumluluk projemiz ülkenin bir çok yerinde örnek olarak gösterilen sivil toplum kuruluşlarımızın vatandaşlarımıza hizmet etme noktasında kısmen de olsa rahatlatan güzel bir proje olduğuna inanıyoruz. Elimizden geldiğince imkanlarımız ölçüsünde engelli derneklerinden, vakıflarına; spor kulüplerimizden kadın derneklerine kadar tüm sivil toplum temsilcilerinin yanında olduğumuzu vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Manisa’da trafiği rahatlatacak projeler

Manisa’da trafik sorununu rahatlatacak projeler hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, "Manisa’da özellikle belirli saatlerde muazzam bir trafik kilitlenmesi yaşanıyor. Büyük sıkışıklık var. Bunun en aza indirilmesi açısından Öğretmenevi kavşağını hayata geçirmiştik. Kavşakta başlattığımız çalışmalar şu an da peyzaj düzenlemesi başladı. Tahmin ediyorum bir hafta 15 gün içerisinde mevcut hava şartları uygun olduğu takdirde tamamlayıp son kat sathi asfaltını atarak Manisa’nın kalp damarlarını yeni yıl itibariyle açma hedefindeyiz. Manisa’daki en önemli sinyalizasyon sisteminin olmadığı bir nokta olacak. O kavşağın açılışından sonra Manisa Devlet Hastanesi kavşağında da sinyalizasyon sistemiyle ilgili bir çalışma başlatıyoruz. Buradaki bekleme süresini yarı yarıya indirecek. Bunun yanında Manisa Organize Sanayi Bölgemizdeki mevcut İzmir’e çıkan güzergahtaki kavşağın tamamının iptal edilmesi ve battı-çıktı şeklinde sanayiden çıkıp Manisa güzergahına dönülecek bir proje hazırlığımız var" diye konuştu.

Konuşmaların arından protokol tek tek sivil toplum kuruluşlarının masalarına giderek görüş alışverişinde bulundu.

Programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa İl Jandarma Komutanı Erhan Can, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.