11 Ocak 2018 Perşembe 15:11
Manisa OSB Kavşağını rahatlatacak proje

Manisa il genelinde bulunan kavşaklarda trafik akışının rahatlatılması adına önemli çalışmalara imza atan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, Anemon Kavşağı olarak bilinen OSB kavşağında yapılacak düzenlemenin detaylarını açıkladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğine il genelinde trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik akışının rahatlatılması adına çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Gediz Kavşağı ile Kanuni Köprülü Kavşağı’nda akıllı kavşak uygulaması gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, YSE Kavşağı ile Lale Meydanı’nda çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Devlet Hastanesi Kavşağı’nda da akıllı kavşak uygulaması hayata geçirilecek. Kavşakların bütününün de takip edileceği Trafik Kontrol Merkezi de Ulaşım Daire Başkanlığı binasını yapılıyor. Kavşak çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde, Anemon Kavşağı olarak bilinen Organize Sanayi Bölgesi Kavşağıyla ilgili protokol yapma yetkisi Meclis Üyeleri’nce Başkan Ergün’e verildi.

Bölgeye kazandırılacak olan kavşak ile ilgili detaylı bilgileri veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, “Organize Sanayi Kavşağı’nda (Anemon) servis araçlarının meydana getirdiği trafik yoğunluğunu azaltmak adına kavşak iyileştirme projesi yaptık. Bu proje tamamlandı. Yine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün yaptığı görüşmeler sonucunda OSB servis trafiğine büyük rahatlama getireceğinden, OSB yönetimi bu projeyi üstlenmek istedi. Sait Başkanımız kendi Yönetim Kurulu’ndan geçirmek suretiyle bu kavşağın imalatının taraflarından yapılmasını kabul ettiler. Büyükşehir Belediye Meclisimizin Ocak ayı Meclis toplantısında da Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi arasında yapılacak olan işbirliği protokolünün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanımız yetki verildi. Bu yetki çerçevesinde projelerimiz OSB’ye teslimi yapılarak onlar tarafından yapım ihalesine çıkılmak suretiyle bu kavşağın rehabilitasyonu yapılacak” dedi.

Kavşaktaki düzenlemenin amacını anlatan Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, “Burada çıkış noktası trafik sirkülasyonun sağlanmasında kol sayısının fazla olması nedeniyle büyük sıkıntı veren sinyalin kaldırılması. Sinyalsiz bir kavşak olarak planlama yapıldı. Dolayısıyla OSB’den çıkan servis araçları kavşağa geldiğinde battı-çıktı yapılması suretiyle yola katılımları olacak. Manisa ve İzmir arasındaki geliş gidişlerde de bu anlamda sinyalize takılmayacak. Yerleşim bölgelerinden bu kavşağa katılımlar için orta refüjlerde ters U çalışmaları da yapıldı. Dolayısıyla hem o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat çıkışları sağlanacak hem de servis trafiği daha da rahatlatılmış ve en önemlisi de İzmir-Manisa geliş gidişler çok daha akıcı olacak” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde hava kirliliği ile ilgili de haberlerin yer aldığını belirten Daire Başkanı Mümin Deniz, “Kavşaklardaki araçların beklemesi sera gaz salınımını arttırıyor hem de beklemeyle tüketilen akaryakıt ile ekonomiye de etkisi oluyor. Bu trafik akışları rahatladığında hem gaz salınımı azalmış olacak hem de akaryakıt tasarrufu ile ekonomiye katkı sağlamış olacak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.