15 Haziran 2017 Perşembe 13:16
Manisa CBÜ’de bisiklet istasyonu açıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde (MCBÜ) kurulan bisiklet istasyonlarıyla hem öğrenciler hem de okul personeli kampüs içerisinde gidecekleri yerlere bisikletlerle ulaşım sağlayacak.

Manisa CBÜ, sağlıklı yaşam sağlamak ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine verilen 450 adet bisikleti ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetine sundu. Manisa CBÜ Şehit İlhan Varank Yerleşkesi’nde 3 kilometrelik kampüs alanı içinde kurulan 3 istasyondan öğrenciler akıllı kartları ile ücretsiz olarak bisikletlerini alarak ulaşımlarını sağlayabilecek. Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, bisiklet istasyonlarını yerinde inceledi. İlçelerdeki fakülte ve meslek yüksek okullarına da bisikletlerin gönderildiğini söyleyen Rektör Çelebi, "Sağlık Bakanlığı tarafından 450 bisiklet bize verildi. Muradiye kampüsünde 21 bisiklet öğrencilerin kullanımına sunuldu. Öğrenciler sahip oldukları akıllı kartlarla hiçbir bedel ödemeden bisikletleri kampüs içinde kullanıyorlar. İlçelerimizdeki okullara da gönderdik" dedi. Kendisinin de kampüs içerisinde bisiklet kullanacağını söyleyen “Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmamız gerekiyor. Dünyada son zamanlarda hareketsiz yaşama ve obeziteye bağlı olarak ciddi sağlık problemleri yaşanıyor. Bu konuya dikkat çekmek istiyoruz. Başta ben kullanacağım. Ara sıra bisikletle kampüs içinde dolaşabilirim. Bizim de kullanmamız lazım. Mümkün olduğu ölçüde yürümeli, spor yapmalı, bisiklet kullanmalıyız. Trafik kullanımının bir çözümü de bisiklet kullanımının yaygınlaşmasından geçiyor” diye konuştu.

Rektör Çelebi, konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte kampüs içerisinde bisiklet turu yaptı. Şu an için kampüste 3 istasyon hizmet verirken, ileriki dönemlerde istasyon sayısının arttırılması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.