08 Ekim 2017 Pazar 15:36
MAGİAD coğrafi tescilli ürünler için kolları sıvadı

Manisa Genç İş Adamları Derneği’nin (MAGİAD) Alaşehir’de ‘Coğrafi Tescil’ alan ürünlerin üreticilerini ziyaret etti.

Coğrafi Tescilli ürün olan üzüm üreticilerini ziyaret eden MAGİAD, Alaşehir üzümünün rekoltelerinin arttırılması, daha iyi verim alınması, AR-GE laboratuvarlarının kurulması, çiftçilerin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi, ürünlerin değerinde ve zamanında pazarlanması gibi konular hakkında üreticilerin talep ve isteklerini dinledi. Önümüzdeki günlerde Köprübaşı, Kırkağaç, Salihli, Akhisar ilçelerindeki ziyaretlerini tamamlayacak olan MAGİAD, talep ve istekleri içeren bir rapor oluşturarak çiftçi ile Ankara arasında köprü olacak. Ayrıca MAGİAD, bu tescilli ürünlerin geliştirilmesi ve pazarlanması için araştırma ve geliştirme enstitüsü kurulması çalışmalarına başladı. MAGİAD bu kapsamda ilk ziyaret durağı olan Alaşehir ilçesindeki üzüm üreticileri ile temaslarda bulundu. MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Geriter konuyla ilgili üzüm üreticilerini yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

Başkan Ömer Geriter, çalışmaları hakkında şunları söyledi: "MAGİAD’ın proje olarak sunacağı bu enstitü, iç ve dış piyasada ürünlerin pazarlanması konusunda, çiftçimizi daha rekabetçi ve daha bilinçli üretime sevk edecek. Üreticiye mahsulü kuru veya yaş olarak üretmesi konusunda yönlendirme yaparak daha profesyonel bir bakış açışı kazandıracaktır. Hasat dönemi başlamadan konuyla ilgili gerekli bilgilendirmelerin ve teşviklerin yapılması, Organik üzüme yönelik çiftçilerimize gerek gübre, gerekse zirai bilgilendirme ve yönlendirme yapılması sağlanacaktır"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.