06 Nisan 2018 Cuma 12:00
Kısa dönem askerlerle birlikte minik öğrenciler de yemin etti

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun (Batı Kışla) Kışlası’nda 370’inci kısa dönem olarak temel eğitim gören 218 acemi er için yemin töreni düzenlendi. Törende Gediz Anaokulunun minik öğrencileri de asker ağabeyleri gibi silaha el basarak yemin etti.

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda 370’inci kısa dönem olarak temel eğitim gören 218 acemi er için yemin töreni düzenlendi. Toplam 812 kişinin takip ettiği yemin töreninde aileler çocuklarının yemin heyecanına ortak olurken, Gediz Anaokulunun minik öğrencilerinin de asker ağabeyleri gibi silaha el basarak yemin etmesi büyük alkış aldı.

Törende konuşan 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, “Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, mensup olduğu milletinin ayrılmaz bir parçası ve haklı gururudur. Asırlardır milletinin emrinde olan bu ordu, tarih boyunca zaferden zafere koşmuş, gittiği her yere medeniyet nurlarını taşımış, milletinin bağımsızlığı, özgürlüğü ve şerefi için tüm varlığını ortaya koymuş kadim bir ordudur. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur” dedi.

Törende ayrıca daha önceki yıllarda vatani görevlerini 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında yapan Mehmetçik babalarından 4 kişiye katılım belgesi ve hediye ile kışlaya ilk katılan, eğitim, spor ve bakım konularında başarılı olan 7 acemi ere de başarı ödülleri ve hediyeleri takdim edildi. Program, yemin eden askerlerin tören geçişi ile sona erdi.

Yemin törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, ilçe kaymakamları, daire amirleri ve yemin eden kısa dönem erlerin aileleri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.