Editör
Editör
13 Mart 2018 Salı 13:49
Kalfalık belgesi olmayan ne yapacak!

Manisa Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Adem Yüküm, “5 yıllık sigortayı toplayan ve kalfalık belgesi hiç olmayan kişi, 2018 yılının ilk iki ayından bir gün dahi sigortalı olsa direk kalfalık sınavına girebiliyor.” dedi.

Manisa Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Adem Yüküm, oda binasında yaptığı açıklamada sigortası olmasına rağmen kalfalık ve ustalık belgesi alamayanlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Manisa’daki esnaflara, çırak ve kalfa adaylarına özellikle ustalık belgesi olmayan adaylara bilgi amaçlı yapabilecekleri en iyi hizmeti yapmaya çalıştıklarını kaydeden Oda Başkanı Yüküm, şöyle konuştu:

“Şu anda 1800 günü toplayan yani 5 yıllık sigortayı toplayan, hiç belgesi olmayan, kalfalık belgesi hiç olmayan kişi 2018 yılının ilk iki ayından bir gün dahi sigortalı olsa direk kalfalığa girebiliyor. Bu bilgiyi paylaştık daha önceden ama yeniden paylaşmayı uygun gördük. Kimisinin duymadığını, kimisinin okumadığını, hiç bilgisi olmayanların olduğunu öğrendik. Belgesi olmayan arkadaşlarımız için tekrarlıyorum. Bir gün dahi geriye dönük sigortası olsun kalfalığa girebiliyor hiç belgesi yok ise. Veya 2018 yılının ilk iki ayından bir gün bile sigortası olsa kalfalık imtihanına girebilir. Ustalık belgesi alınması için 1800 gün olması gerekiyor. Fabrika olur, belediye olur, herhangi bir yer olur çalışan ustalarımız var onları bilgilendirmek istiyoruz. Ellerinde belgeleri yoksa bu sigorta günlerini çıkarıp mevcut ilimizde, Yunusemre ilçemizde, Şehzadeler ilçemizde okullara gidip bu konuda müracaatlarını yapsınlar. Herkesin birbirine söylemesini istiyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.