07 Mart 2018 Çarşamba 16:51
Kahvecilik mesleği kadınlarla kabuk değiştiriyor

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaklaşık 2 yıldır kafe işleten 2 çocuk annesi Zeliha Şahin, kendi olanakları ile açtığı dükkanıyla kadınlara örnek oldu. Kadınlar Günü dolayısıyla oda üyesi Zeliha Şahin’i iş yerinde ziyaret eden ve günlerini kutlayan Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, kadınların el atmasıyla kahvecilik mesleğinin de adeta kabuk değiştirdiğini söyledi.

Manisa Kahveciler Esnaf Odası, kadın üyelerine pozitif ayrımcılık sağlamaya devam ediyor. Kahveciler Esnaf Odası, özel günlerde kadın üyelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla da devam ettirdi. Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çetin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaklaşık 2 yıl önce Beyoğlu Kahvesini işletmeye başlayan Çocuk Gelişim Eğitmeni Zeliha Şahin’i (38) iş yerinde ziyaret etti. Başkan Çetin, Zeliha Şahin’in Dünya Kadınlar Günü nü kutlayarak çiçek takdim etti.

Manisa’da odaya kayıtlı 720 üyeden 120’sini kadınların oluşturduğunu vurgulayan Başkan Çetin, son dönemlerde kadın üye sayısının arttığını ifade ederek, kadınların bu mesleğe renk kattığını ve güzelleştirdiğini söyledi. Çetin, “İnşallah daha nice Dünya Çalışan Kadınlar Günü’nü kutlarız. Bu vesileyle sizin aracılığınızla tüm çalışan kadınlarımızın da günü kutlu olsun. Sizlerin mesleğe girmesiyle mesleğimiz kabuk değiştirdi. Bu mekanda da görülüyor. Güzellikler bulmaya başladık. İnşallah katkılarınız daha fazla olur, yenilikler katarsınız. Hep beraber yıllarca hem birlikte ekmek yeriz hem de yeniliklere devam ederiz. Hem aile bütçelerine katkı oluyor hem de bir kazanç kapısı. Kendisine işinde başarılar diliyorum” dedi.

Zeliha Şahin ise “Bu iş benim mesleğim değil aslında ama kendimi bu işin içinde buldum. Başarmak istedim ve başardığıma inanıyorum 2 yıldan beri bu işi devam ettiriyorum. Diğer bayan arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Çok güzel, keyifli bir iş ama biraz da yorucu mesai saatlerinden dolayı ama başarmak güzel bir şey. Arzu eden varsa deneyebilir ama biraz zor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.