07 Mart 2018 Çarşamba 15:39
Kadınlar Günü etkinliğinde gelinlik sürprizi

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından kadın üyelere yönelik düzenlenen geleneksel Kadınlar Günü kahvaltısında çekilişle bir üye gelinlik kazandı.

Manisa’da 300’ü kadın bin 500 üyesi bulunan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla kahvaltı programı düzenledi. Programa kadın esnaflar yoğun ilgi gösterirken, MESO Yönetim Kurulu üyesi Hilmi Özyılmaz, yaptığı çekilişle bir üyeye gelinlik hediye etti.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, emek ve hayat mücadelesinin en değerli emekçileri olarak nitelendirdiği kadınları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Peygamber Efendimizin ’cennet anaların ayakları altındadır’ sözünün muhatabı olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü canı gönülden kutlarım. Dünyanın yarısını siz kadınlar oluşturur, diğer yarısını da yine kadınlar yetiştirir. Yaşamın en güzel rengidir kadın, hatta tüm renkleridir. O renkleri soldurmamak gerek. Bir erkeğin ruhuna can katandır kadın. Canını yakmamak, ömrüne ömür katmak gerek. Sadece ana değildir kadın, anaya duyduğun kadar saygı duyman gerek. Rabbimin erkeğe emanetidir kadın, o değerli emanete ihanet etmemek gerek. Ne sözler yeterli gelir kadını anlatmaya, ne süslü cümleler yazmak. Satırların yetmezliğidir kadın. Önce insan olduğunu kabul etmek gerek. Kendin için hak saydığın her şey, kadının da hakkıdır. Unutmamak gerek. Sadece bir özel günü ona adamaktan çok, tüm günleri onlara mutlu kılmak gerek. Uzun lafın kısası insanca yaşamak ve yaşatmak, gerek” diye konuşarak Kadınlar Günü’nü kutladı.

Odanın Yönetim Kurulu Üyesi ve gelinlik çekilişinin sponsoru olan Hilmi Özyılmaz ise şunları söyledi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Yönetimdeki ilk dönemimi. Başkanımız bizi de yanında görmek istedi. Başkanım projeleri ve yenilikleri de seviyor biz de bir proje üretelim istedik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel. Kahvaltımıza katılan kadın üyelerimiz arasında yapılacak çekilişle bir gelinlik vereceğiz.”

Düzenlenen programda, oda üyesi Remziye-Hilmi Özyılmaz çifti öncülüğünde kahvaltıya katılan kadın esnaflar arasında gelinlik çekilişi düzenlendi. Odanın en yaşlı 2 kadın esnafının yaptığı çekilişte gelinliği kazanan belli oldu. Manisa’da zirai ilaçlar işletmesi sahibi olan Seda Ok kazandığı gelinliği evlilik hazırlığı yapan kız kardeşine vereceğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.