07 Ağustos 2017 Pazartesi 18:18
İşte Sümerbank Gerçekleri

Para bankada, biz niye hapisteyiz?

İŞTE GERÇEKLER

Manisa’da Ortak Girişim Grubu üyesi 6 işadamı tutuklandı, peki neden? Devlete zarara uğrattığı iddia edilen işadamlarının satıştan aldığı para o günkü haliyle bankada duruyor. Bir kuruşuna bile dokunulmadı. Bu yaşananlar Manisa’ya operasyon mu yapılıyor dedirtti

Manisa’da günlerdir konuşulan Sümerbank olarak bilinen davanın ardından 6 işadamı için hapis kararı çıktı. Manisalılar bu yaşananların birçoğunu birinci ağızdan öğrenemedi, gerçekleri yansıtmayan dedikodular yapıldı. Şimdi bu kişilerden biri olan Erdinç Yumrukaya yaşananların hiçbirinin göründüğünü gibi olmadığını belirterek, cezaevinden özel izinle 10 saatliğine çıktığı gün Manisalıları doğru bilgilendirmek için açıklama yaptı.

NE YAPTIK, SUÇUMUZ NE?

Manisalıların yanlış bilgilendirildiğini açıklayan Erdinç Yumrukaya, Sümerbank arsasını değil, Sümerbank firmasını aldıklarını ve o günkü parayla firmanın 58 milyon borcu olduğunu anlattı. Yumrukaya, “Niye biz hapishaneye girdik, ne yaptık, suçumuz neydi? Bunu ben bilmiyorum. Bunu Manisalılar da bilmiyor. Ama belirli kişiler, kendini gazeteci zanneden, eline kalemini alıp, sağdan soldan üç beş çay içerek saçma sapan haber yapan insanlar gibi konuşanları bir tarafa koyuyorum ama Manisalıların şunu bilmesini arzu ediyorum. Biz Sümerbank arazisini o günkü Sayın Valinin talimatı ile 50 kişilik bir grup içerisinden 6 kişi Ankara’ya gittik. Basının karşısında bunu aldık. Ama Manisalılar şunu bilmiyorlar. Biz Sümerbank’ın arazisini almadık, Sümerbank firmasını aldık. 3 milyon 750 paranın yanında o günkü rakamla 2 milyon vergi dairesine borcumuz, sosyal sigortalara borçları, 100 kişiden fazla da kıdem tazminatları bizim üzerimize kalmak kaydı ile o gün 58 milyon borcu olan Sümerbank firmasını aldık” dedi.

BİZE BURAYI ÖZELLEŞTİRME İDARESİ SATTI

Açık ihale ile burayı aldıklarını kaydeden Yumrukaya, şöyle devam etti: “Herkesin söylediği şey şu. 3’e aldılar, 20’ye sattılar. Böyle bir şey yok. Biz kaça aldığımızı biliyoruz.  Biz bunu basının karşısında açık ihale ile aldık. Kapalı zarflar açıldı ve bize burasını Özelleştirme İdaresi sattı. Özelleştirmeyi biz o güne kadar hiç bilmiyorduk ve tanımamız da mümkün değildi. Sonra da 2 sene sonra şartlar çok değişince bir anda 9 bin lira olan hisse senetleri 55 bine çıkınca, dolar altın bir anda fırlayınca, AVM’lerin çok talepte olduğu bir yıl başlayınca 3 tane firma Manisa’ya gelerek buraya talip oldular. Bir tanesi 7,5 milyon Euro, bir tanesi 14 milyon Euro verdi. Biz de 25 milyon Euro’ya verdik. 25 milyon Euro’ya liraya o günkü 60 kişilik yönetim kurulu kararı verdik. 60 kişinin içinde belediye var, vilayet var, ticaret odası, ticaret borsası, ziraat odası ve esnaf odaları ve 47 işadamı var. Devlet zarara uğradı diyorlar. 25 milyon Euro’ya satıldığı zaman bu firma Vergi Dairesine 4,5 milyon Euro, bugünkü parayla 16,5 trilyon katma değer ödedi. Halbuki her ay 15 milyar lira zarar eden bir firmaydı burası. Bu boş arsanın genel müdürü, yönetim kurulu üyeleri, bekçileri vardı. Her ay 15 milyar zarar eden firmayı alarak devleti ondan kurtardık. O gün 800 bin lira tapu harcı verildi.”

KİMSE PARANIN 5 KURUŞUNU BİLE CEBİNE ATMADI

Satıştan elde edilen gelirin o günkü haliyle bankada durduğunu açıklayan Yumrukaya, herkesin burada yüzde 2 hissesi olduğunu söyledi. Devletin zarar uğramadığını vurgulayan Yumrukaya, “Ama 10 kuruş bir hisse senedi alan Ali Suat Ertosun adında biri zarara uğradım diyerek ortalığı ayağa kaldırdı. Kendisi Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Üyesi olduğu için herkesi etkisi altına aldı ve bu günlere geldik. Bugünlere geldik ne oldu? 2005’te satıldı, o günkü firma buraya 200 milyon Euro yatırım yapacaktı, Hilton Oteli gelecekti. Buraya toplantı salonları, bale salonları, alışveriş merkezleri ile prestij bir yer olacaktı ve burada 3 bin kişi çalışacaktı. Peki şimdi ne oldu? Hiçbir şey olmadı. Bizim aldığımız paralar nerede? Bankada. Aldık sattık, hiç kimse ama hiç kimse bu paranın bir lirasını dahi cebine almadı. Ben bugün cezaevine girdim. Ama şunu bilsinler ki benim sadece yüzde 2 hissem var. Başkasının da yüzde 2 hissesi var. Vilayetin, belediyenin, esnaf odalarını yüzde 1 hissesi var. Burası Vilayetin başkanlığında 47 işadamının kurduğu bir ortaklıkla bir alışveriş yapıldı. 3 milyon 750 bin diyorlar, öyle kabul edelim sattık. Ama oranın çok daha fazla borçları vardı, onları ödedik. 25 milyon Euro’ya liraya satarak o gün 4,5 milyon lira katma değer kazandırdık” diye konuştu.

MANİSA KAYBETTİ

Manisa’nın kaybettiğini vurgulayan Yumrukaya, şöyle dedi: “Ama Manisa büyük bir inşaat kaybetti. Şuanda çöplük yuvası halinde duruyor. Geçenlerde Ali Suat Ertosun’a sordum, sizin Manisa’ya katkınızı söyler misiniz dedim. Ben şuanda 125 kişiye iş veriyorum, sigorta parasını, vergimi ödüyorum. Sizin Manisa’ya katkınızı söyler misiniz dedim. Şu örneği de verdim. Garanti Bankası’nın karşısında Korner Kafe vardı, Ali Suat Ertosun orayı yıktırdı. Peki orası ne oldu? Çadır kent oldu. Harabe bir yer oldu. Ali Suat Ertosun Manisalıymış, faydasını söyleyin bana. Ne kazandırdı Manisa’ya? Biz içeri girmişiz diye çok mutluymuş. Bakın fanatik Manisalıyım. Biz bir ay değil, 1 sene değil, 10 yıl bile yatabiliriz. Yeter ki Manisa kazansın. 3 bin kişiye iş verecekti, yaptırmadın. Bizim hapse girmemizden memnun oluyorsan inan ki sen bu işleri düzelt. Ben 10 yıl daha Manisa için yatarım, ben fanatik Manisalıyım. Ciddi vergi veriyorum, 125 kişiye iş veriyorum. Manisa’nın yerlisiyim, Ankara’da oturmuyorum. Vergimi de burada veriyorum. Ali Suat Ertosun senin evinin emlak vergisinden başka Manisa’ya ne katkın var? Şunu ısrarla söylüyorum. Manisalılar Ali Suat Ertosun’un gazına gelmeyin.”

40 KİŞİ DAHA HAPSE GİREBİLİR

Yaşananları Manisa operasyonu olarak değerlendiren ve anlam veremediğini açıklayan Yumrukaya, paranın bankada durmasına rağmen bilinçli olarak algı operasyonu yapıldığını söyledi. 40 kişiye daha dava açıldığını ve bu kişilerin de hapse girebileceğini söyleyen Yumrukaya, Manisalılara seslendi ve şöyle dedi: “47 işadamı köprüler yaptırmışlar, okul yaptırmışlar, yurt yaptırmışlar ve bu insanların hepsinin yüzde 2 hissesi var benim gibi. Ali Suat Ertosun 40 kişiye daha dava açtı. Manisa bir araya gelmeli, hiç kimse yatırımların önünü kesmemeli” 

https://www.youtube.com/watch?v=nMQyaVlmYxg

Son Güncelleme: 07.08.2017 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatoş K. 2017-08-08 20:14:38

Bu açıklamayı izlerken aklıma şu fıkra geldi; Kadının biri "komşulaaar, akşama kocam televizyona çıkacak" diye herkese haber verir. Haber saati gelir,kadın haklı çıkar.Kadının kocası çaldıkları önünde haber bülteninde:)) Ar damarı patlayınca hırsızın en çok olacağı; MEDYATİK HIRSIZ:) Yumrukaya Ertosun'a "Manisa için nasıl bir değer üretti" diye soruyor. Onurlu bir Manisalı modeli, bu talanla ismi anılan Manisa için çok daha kıymetli. Keşke sizin Manisa'ya vereceğiniz böylesi onurlu bir isminiz olsaydı. 5000 TL için hapis yatırdığınız bayan dershaneci, 4000 Tl ile icra yaptığınız Manisa spor değer üretmezken tüpçü Erdinç Yumrukaya değer üretmiş. Eğitim, Spora verdiği değer ortadayken bu açıklama ile Manisalıları gaza getirmeye çalışıyor.Manisa için 10 yıl yatarmış.Artık Manisalı tanıdı. Mutfağa banyoya gaz vermeye benzemez Manisalı:)

Avatar
Deniz Adamı 2017-08-11 20:27:31

Etrafına almış Yalakaları şaklabanliklarla show yapıyor. Sen yasaya aykırı olarak 1 koyup 10 kazanacağın işe gir. Anlatilanlarin hepsi hikaye. Papazı bulunca kahramanlık ayaklarına yat. Hadi oradan ahlaksız. Bari sesini kes utanmaz adam.