Editör
Editör
13 Mart 2018 Salı 13:51
İşi ehline yaptırın, ehlinden mal alın

Manisa Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Üzen, odaya kayıtlı bütün cep telefoncular ve bilgisayarcılar adına “Bilgisayar, bilgisayarcıdan alınır”, “Telefon, telefoncudan alınır” gibi broşürler yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının vatandaşı bilinçlendirmek olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Üzen, nasıl ekmek fırından, gözlük gözlükçüden, mobilya mobilyacıdan, çiçek çiçekçiden, balık balıkçıdan, ilaç eczaneden alınıyorsa telefon telefoncudan, bilgisayar bilgisayarcıdan alınması gerektiğini vurgulamak istiyoruz.

Bu afişleri yaptırmalarının belli nedenleri olduğunu kaydeden Oda Başkanı Üzen, “Piyasada seyyar çalışan birçok insan var. Biz işi, ehlinden yaptırmak gerektiğini vatandaşa anlatmak istedik. Telefonu, telefoncudan almak gerekiyor. Bilgisayarların, tabletlerin ve diğer teknolojik cihazların odamıza kayıtlı üyeler tarafından hem tamiri hem satışının yapılmasıyla ilgili dikkat çekmek istedik.” Diye konuştu.

-Korsan işyerlerine dikkat

Piyasada kayıt dışı olarak korsan çalışan birçok kişinin bulunduğunu vurgulayan Oda Başkanı Üzen, “Biz bunlarla ilgili odamıza gelen bütün şikayetleri değerlendiriyoruz. Gerekli yerlere vergi dairesinden olmak üzere, SGK, zabıta gibi devletimizin yetkililerini gönderiyoruz. Zaten bu kuruluşlara ortaklaşa olarak sürekli çalışıyoruz. Özellikle telefon satışı olarak piyasada kayıtsız şekilde Yeni Camii bölgesinde 6-7 arkadaşımız sürekli korsan, kaçak iş yapıyor.” Şeklinde konuştu.

-Afişler işyerlerine asılacak

Bastırılan afişlerin odaya kayıtlı her üyenin camlarına asılacağını ifade eden Oda Başkanı Üzen, burada hem vatandaşın bilinçli olmasını hedeflediklerini, hem de Alışveriş merkezlerine karşı böyle bir farklı bir çalışma yapmak istediklerini kaydetti.

Oda Başkanı Üzen, “Bu afişler bizim odamıza kayıtlı bütün üyelerimizin camlarında asılacak. Vatandaşlarımızın dikkatini çekecek ve dikkatini de çekmek zorunda çünkü elektronik cihazların kalitesi var, kalitesizi var. Bunların, bu işten anlayan, odamıza kayıtlı esnaf ve sanatkar tarafından bilindiği ve vatandaşımıza bu yönde doğru bilgiler verildiği herkes tarafından biliniyor. O yüzden vatandaşların genellikle teknolojik cihazları alırken ilgili, belgeli, kayıtlı esnaf ve sanatkardan alması bizim birinci tercihimiz.” Dedi.

-Kalitesiz ürünler sağlığa zarar verebilir

Geçen günlerde İzmir’de meydana gelen otel yangınını anımsatan Oda Başkanı Üzen, “İzmir’de bir otelde kalitesiz bir ürünün, telefonun patlaması neticesinde bir yangın çıktı. Bu yangında şans eseridir ki 2 vatandaş 5’inci kattan düştü ve yaralı olarak kurtuldu. Ama her zaman böyle bir şans olmayabilir. Bu sebeple her zaman aldığımız ürünlere dikkat etmeli, kalitelisini almaya gayret göstermeli. Vatandaş her şeyden önce ucuz diye telefonları, elektronik cihazları evine sokmamalı. Kaliteli, garantili, gümrükten geçen ürünleri almalı. Kaçak yollarla ülkeye giren bu ürünlerin denetimleri maalesef yok. Bu nedenle vatandaş bilinçli olmalı ve teknolojik cihazları ilgili, belgeli esnafımızdan alması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.