Editör
Editör
13 Ekim 2017 Cuma 11:05
Halil Yurtseven’i gözyaşlarıyla uğurladık

Adalet Partisi’nden 16’ıncı dönem Manisa milletvekilliği yapan, hayırsever işadamı Halil Yurtseven, 2 aydır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bir aydır yoğun bakımda tutulan 89 yaşındaki eski siyasetçi için öğle namazına müteakip Hatuniye Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. 

BÜLENT ARINÇ DA KATILDI

Törene TBMM eski Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Vali Vekili Volkan Köksal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mümtaz Kahya, Çevre eski Bakanı Rıza Akçalı, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, eski belediye başkanları Zafer Ünal, Bülent Kar, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Ersan Atılgan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sevenleri  katıldı. Yurtseven ailesi camii bahçesinde taziyeleri kabul etti. 

TBMM eski Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Halil Yurtseven ile birlikte yıllarca beraber siyaset yaptıklarını belirterek, kentin önemli bir değerini yitirdiğini söyledi. Halil Yurtseven’in siyasetin yanı sıra hayırseverliğiyle de ön plana çıktığını dile getiren Arınç, Yurtseven’in okul ve sağlık ocağı yaptırdığını hatırlatarak, “ Öncelikle Allah rahmet eylesin. Ben de duyunca hemen koştum geldim. Vazifemizi yapmak istedim. Halil ağabeyle ben 1975'ten beri çok iyi tanışan dostluğu, arkadaşlığı olan bir insanım. Ben 1975-80 arası Milli Selamet Partisi Manisa İl Başkanıydım. Kendisi de önceleri il başkanı sonra da 1977-1980 arası milletvekilimiz oldu. 12 Eylül'den sonra ikimiz de siyasi yasaklıydık. Halil Yurtseven ağabeyimizi hep yanımda hissettim. Onun duasını sevgisini samimiyetini beraberce hissettim. Allah rahmet eylesin. Belki arkadaşlar bilmeyecektir ama o Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üstün hizmet ödülüne de sahip bir milletvekilimizdir. Çok iyi bir insandı. Hem siyaseti çok iyi yaptı hem de hemşehrileriyle, meslektaşlarıyla Manisa'nın menfaatlerini götürürken Ankara'da yaptığı hizmetlerle çok değerli bir insandı" dedi.Kılınan cenaze namazının ardından Halil Yurtseven Çatal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Halil Yurtseven kimdir?

1928 yılında Akseki’de doğan Halil Yurtseven evli 3 çocuk babası ve 6 torun sahibi. Demokrat Parti’de politikaya atılan Adalet Partisi’nin Manisa il kurucuları arasında yer aldı. Yurtseven Adalet Partisi’nde İl başkanlığı ve ilçe başkanlıklarında bulundu. Manisa il genel meclisi üyeliği yapan Yurtseven Manisa OSB’ nin de kurucuları arasında yer aldı. 1977-1980 yılları arasında Adalet Partisi'nden Manisa milletvekili oldu. Manisalı işadamı Halil Yurtseven, tarım ve yem sanayinde çalıştı. Kendi adına Manisa da bir ilköğretim okulu eşi adına sağlık ocağı yaptırdı

Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.