Editör
Editör
14 Temmuz 2017 Cuma 17:00
Hakim ve savcılardan veda yemeği

Haber: Aytaç Kumbaracıoğlu

Manisa’da görev yapan hakim ve savcılar, organizasyonu Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu ve Başsavcıvekili Alim Çalışkan’ın yaptığı gecede; 3 Temmuz 2017 tarihinde çıkan Hâkimler Savcılar Kurulu Yaz Kararnamesi ile Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek’e ve Manisa’dan atanan Hakim Ayten Atalayın Ertürk ileMüyesser Karagöz’e veda yemeği verdi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki MOSPARK tesislerinde bulunan Altınkuş Restoran’da gerçekleşen veda yemeğinde düzenleyen ve katılan herkese teşekkür eden Başsavcı Şimşek, “Devlet görevi böyledir. Nerede ne görev verilirse gider yaparız” dedi.

PLAKETİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANI VERDİ

Başsavcı Şimşek’e hizmetlerinden dolayı plaket takdim eden Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, “Gerek başsavcımızın gerekse hakime hanımların adliyemize çok büyük hizmetleri oldu. Özellikle başsavcımızın Manisa’da çok büyük bir iz bırakarak ayrıldığını düşünüyorum. Adliyemize ve Manisamıza yaptıkları hizmetlerden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Plaketi hepimiz adına takdim ediyorum” dedi.

BAŞSAVCI ŞİMŞEK: ‘ANKARA’DA BİR KAPINIZ VAR’

Devlet memuriyetinin böyle bir şey olduğunu vurgulayan Başsavcı Akif Celalettin Şimşek, “Başlıyorsunuz, belli bir müddet çalışıyorsunuz, güzel dostluklar arkadaşlıklar ediniyorsunuz, sonra bir gün diyorlar ki ‘oradaki görev süreniz doldu, ülkemizin başka bir yerine, başka bir hizmete gideceksiniz.’ Bizler tabi bu mesleklere başlarken bizleri gelecekte nelerin beklediğini hep biliyorduk. Bu tayinleri de sıralı şekilde yaşayacağımızın beklentisi içindeydik. Manisa’da yaklaşık 2 buçuk yıllık bir görev süremiz oldu. Bu süre, meslek yaşantımızın belki de en meşakkatli, en sıkıntılı, en zor, yaşanılan hem hukuki hem ülke açısından problemlerin olduğu bir döneme denk geldi. Manisa’nın bu haliyle tadını da çıkaramadık işin gerçeği. Ama devlet görevidir, neticede hepimiz için aynı şartlar geçerli. Ben birlikte mesai yapmış olduğum, adli yargıda görev yapan, idari yargıda görev yapan ve avukat arkadaşlarımızla, baro başkanımızla çok iyi ilişkiler içinde, hiçbir sorun yaşamadan bu süreci tamamladık. Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum ve bilmenizi istiyorum ki artık Ankara’da bir kapınız daha var” diye konuştu.

BAŞSAVCIVEKİLİ ÇALIŞKAN: ‘BİZE CESARET VERDİ’

Gecede Hakim Ayten Atalayın Ertürk ve Müyesser Karagöz’e de plaket takdimi gerçekleştirildi. Hakim Ayten Atalayın Ertürk’e ise plaketini Başsavcıvekili Alim Çalışkan verdi. Bir konuşma yapan Başsavcıvekili Çalışkan, “Sayın Başsavcımızla yaklaşık 2 buçuk yıl birlikte çalıştık. Kendisinin bilgi ve tecrübelerinden yoğun bir şekilde istifade etmeye çalıştık. Bizlere devamlı cesaret verdi. Bizlere yol gösterici oldu. İnşallah bundan sonra kendisinin gittiği yoldan gitmeye çalışacağız. Hakime hanımla da yaklaşık 3 yıl birlikte çalıştık. Kendisine teşekkür ediyor, yolun açık olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kendisine verilen plaket ve hediye nedeniyle katılan ve destek veren herkese teşekkürlerini ileten Hakim Ayten Atalayın Ertürk ise, Manisa’da çok uzun yıllar kalmamasına rağmen burada tanıdığı arkadaşlarını hiçbir zaman unutmayacağını dile getirdi.

BARO BAŞKANI GÜÇLÜKLE KONUŞABİLDİ

Yakın bir zamanda burun ameliyatı olan ve bu nedenle konuşmakta güçlük çeken; ancak yine de bir şeyler söylemek istediğini belirten Baro Başkanı Ali Arslan ise, “Başsavcımızla da hakime hanımlarla da çok iyi bir çalışma ortamı yürüttük. Baro’muza çok yakın ilgi gösterdiler. Tabi biz istiyoruz ki bu tayinler yapılırken liyakata göre yapılsın, isteğe göre yapılsın, istem dışı tayinler olmasın. Son dönemlerde hem Türkiye hem de yargı zor bir ortamdan geçti. Adeta büyük bir sınav verdi bu dönemde. Başsavcımız bu süreci Manisa’da çok iyi yürüttü. Kendisine bundan sonraki meslek yaşamında başarılar diliyoruz” dedi. Arslan ayrıca, Manisa Borusu adına üçlüye birer plaket takdim etti.

Son Güncelleme: 14.07.2017 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.