29 Eylül 2017 Cuma 16:58
DSİ’den Akpınar ve Ilıca tesislerine inceleme

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ile birlikte, Manisa’daki su kaynaklarının korunması amacıyla Akpınar ve Ilıca içme suyu tesislerinde incelemelerde bulundu.

DSİ tarafından yapılması planlanan çalışma kapsamında, Manisa merkeze su temini sağlayan Akpınar ve Ilıca içme suyu tesislerinde DSİ’ye ait bir gözlem sondajı açılarak, yeraltı sularının sürekli kontrolü sağlanacak. Su kaynaklarının muhafaza edilmesi amacıyla kuyuda meydana gelen her türlü değişim rutin olarak takip edilerek, su verimleri düzenli şekilde ölçümlenecek. Yapılması planlanan çalışmayla ilgili, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay ve DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker tarafından Akpınar ve Ilıca içme suyu tesislerinde incelemeler gerçekleştirildi. Bölge Müdürü Eker ve beraberindeki teknik heyete, MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı şube müdürleri ve personeli de eşlik etti.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, “Manisamızın su kaynaklarının korunması adına DSİ tarafından yapılacak olan çalışmalar öncesinde, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde Manisa merkeze içme suyu temini sağlayan tesislerimizde bir ön inceleme ve değerlendirme yaptık. Yeraltı sularının değişken yapısı ve bilinçsiz su tüketimini göz önüne aldığımızda, bu kaynaklarımızın muhafaza edilmesi gelecek nesillerin su sıkıntısı yaşamaması adına hayati bir önem taşıyor. Bu amaçla DSİ tarafından yapılacak olan çalışmaya her türlü desteği sunmaya daima hazırız. Manisamızın geleceğini korumak için tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.