10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:26
Down sendromlu Güllü’nün gelinlik hayali gerçek oldu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki down sendromlu Güllü Aran’ın gelinlik giyme hayali gerçek oldu. Genç kıza gelinliğini Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi teslim etti.

Engelliler Haftası kapsamında okulunda düzenlenecek olan etkinlikte gelinlik giymek isteyen down sendromlu Güllü Aran, okul öğretmeniyle birlikte Yunusemre Belediyesine başvuruda bulundu. Anne-babası vefat eden ve akrabalarının yanında yaşamını sürdüren down sendromlu Güllü Aran’ın gelinlik talebi sonrası hemen harekete geçen Yunusemre Belediyesi, genç kızın hayalini gerçeğe dönüştürdü. Eğitim gördüğü Firdevs Gürel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmenleriyle birlikte Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı eşya deposuna gelen Güllü Aran’a gelinliğini Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi teslim etti. Mutluluğu gözlerinden okunan genç kız, hayalini gerçekleştiren Başkan Çerçi’ye teşekkür etti. Aran’la yakından ilgilenen Belediye Başkanı Çerçi, genç kızı sevindirmenin kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, “Turgutlu’da bulunan Firdevs Gürel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu yönetimi öğrencileri down sendromlu kardeşimiz Güllü Aran’ın gelinlik hayalini gerçeğe çevirmek için bizlere başvurdu. Biz de bu isteği geri çevirmedik. Güllü kızımızın mutluluğuna vesile olmak bizleri çok sevindirdi. Rabbim onun gönlündeki bütün istekleri yerine getirmeyi nasip eder inşallah” diye konuştu.

Gelinliği Engelliler Haftası etkinliğinde giyecek

Firdevs Gürel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmenlerinden Özge Dombaycı, kendilerinin talebini geri çevirmeyen Yunusemre Belediyesine teşekkür ederek, “İnternet üzerinden haberleri gördük o şekilde Yunusemre Belediyesine gelinlik alınması amacıyla başvurduk. Güllü geçen sene benim öğrencimdi, gelin olmayı çok istiyordu. Gelinliğini okulumuzun Engelliler Haftası dolayısıyla düzenleyeceği etkinlikte giyecek ” dedi.

Okulun Gıda Teknoloji Öğretmeni Mustafa Uğraş da Güllü’nün yıllardır gelinlik giymek istediğini ve bu hayalini gerçekleştirmesine vesile olan Yunusemre Belediyesine teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.