26 Mart 2017 Pazar 20:53
Çakmaklı 5. geleneksel deve güreşleri yapıldı

Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından yörük kültürünü geliştirme yararına yapılan 5. Geleneksel deve güreşleri Saruhanlı’nın Çakmaklı Mahallesinde yapıldı.

Saruhanlı’nın Çakmaklı Mahallesindeki güreşlere Saruhanlı Kaymakamı İlker Özcan Özerk, Manisa Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Saruhanlı Karakol Komutanı Serhat Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Necip Denktaş, Saruhanlı CHP İlçe Başkanı Ayşe Sunar ve CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Zeki Bilgin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Binlerce güreşsever de güreşlere yoğun ilgi gösterirken güreşlerde 30 deve kıyasıya güreşti.

30 tane devenin kıyasıya güreştiği organizasyonda Saruhanlı Kaymakamı İlker Özcan Özerk adına yapılan ilk güreşte kazanan olmadı. Organizasyon sahibi Fahri Kayhan yaptığı açıklamada, “Bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiğimiz geleneksel deve güreşine katılımın yoğun olması ve devlet büyüklerimizin teşrifleri bizleri mutlu etti. Gelecek yıllardaki güreşlerde belediyelerimizden desteklerini bekliyoruz ki daha fazla kişinin katıldığı organizasyon gerçekleştirebilelim” dedi.

Galip develer sahiplerine kupa kazandırdı

Galip gelen deve sahiplerine kupaları güreşleri düzenleyen Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği yetkilileri tarafından verildi. Galip gelen develerin isimleri ise şunlar:

"Burhaniye’den Nuh, Karabağlar’dan Aliefe, Karabağlar’dan Tamerbey, Salihli’den Yarenefe, Salihli’den Carlos ve Bozdağ’dan Halilibo."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.