Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
06 Mart 2020 Cuma 14:13
Bunları kim görecek!

İngolstad’dan sağa dönemiyoruz!

Burası Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan İngolstad Bulvarı. Bilmeyenler için, Şelale Plaza önünde yer alan kavşak. Bölgeye Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce bisiklet yolu yapılmıştı. Bu bisiklet yolu, bu kavşakta bulunan trafik ışıklarına kadar uzanıyor. İki şeritli yolda, araçlar kırmızı ışıkta durduğunda sağ tarafa doğru yol ayrımına dönüş; bisiklet yolu nedeniyle sağlanamıyor. Durum böyle olunca ışıklarda kuyruk oluşuyor. Hele sabah ve akşam iş giriş ve çıkış saatlerinde burada adeta yığılmalar oluyor. Bisiklet yolunun 5-10 metre geriye çekilmesi ile bu sorun çözüme kavuşacaktır. Böylelikle hem yığılma olmayacak hem de evinden işine veya işinden evine giden vatandaşlar dakikalarca beklemek zorunda kalmayacaktır.

Yeniköy’de bitmeyen kırmızı ışık!

Burası Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı, İzmir-İstanbul ana yolu üzerinde bulunan Yeniköy Mahallesi. Sürat yoluna sıfır şekilde konumlanan bu mahallenin tam merkezinde yine trafik ışıkları bulunuyor. Trafik ışıklarına rağmen zaman zaman büyük acıların yaşandığı bu mahallede, vatandaşın can güvenliği adına yapılan alt geçitler bulunuyor. Mahalle sakinleri, karşıdan karşıya geçmek istediklerinde İzmir-İstanbul sürat yolunu değil de bu alt geçidi kullanıyor. Ancak bu alt geçidin tam üzerinde bulunan kırmızı ışığın süresi öyle uzun ki, burada kilometrelerce kuyruklar oluşuyor. Karadan yaya geçişinin yok denecek kadar az olduğu bölgede kırmızı ışık süresinin kısaltılması, otomobiller için bu çileli bekleyişi ortadan kaldıracak bir çözüm olacaktır.

Muradiye OSB’den çıkma zorluğu!

Burası Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye bölgesi. Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’ne, villalar bölgesine girişin ve bu bölgeden çıkışın yapıldığı kavşak, yine Manisalıların en çok çileyi çektiği bölgelerden birisi. Benzin istasyonu önünde bulunan bu kavşaktan içeriye girmek de dışarıya çıkmak da çok zor. Özellikle iş giriş-çıkış saatlerinde büyük yığılmalar yaşanıyor. Özellikle bölgeden çıkış noktasında yolun tek şerit olması nedeniyle kilometrelerce bekleyiş sürüyor. Dünyanın dört bir bölgesinde kırmızı ışıktan sağa dönüşler kontrollü olarak serbestken, kentimizde kırmızı ışık bekleyerek çıkmak bile dakikalar alıyor. Burada sağdaki kaldırımın yola alınarak çıkışın 2 şeride dönmesi en güzel çözüm olarak görünüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Manisalı 2020-03-07 13:40:50

Sayın editör ulaşım ile ilgili diğer bir sorun da İtfaiyenin karşısında yer alan üst geçit merdivenlerinin yürütülmesi. Yürüyen merdivenler maalesef yürümüyor. Hastası, yaşlısı engellisi bu merdivenlerden rahatlıkla inip çıkamıyorlar. Günün belli bir zamanında o geçitte gözlem yaparsanız şayet, kendinizde bu kepazeliği şahit olursunuz. Lütfen bu konuyu da gündeme getirin.

Avatar
kartal kara 2020-03-09 21:10:33

sevgi yollarına bi el atsanız sevgi yollarında her yer her yerde insanlar doğru dürüst yürüyemiyor önüne gelen işgal etmiş vaziyette araç girmesi yasak olan yollarda taksi durağı var tuhaf bi hal almaya başladı manisa

Avatar
kartal kara 2020-03-09 21:10:59

sevgi yollarına bi el atsanız sevgi yollarında her yer her yerde insanlar doğru dürüst yürüyemiyor önüne gelen işgal etmiş vaziyette araç girmesi yasak olan yollarda taksi durağı var tuhaf bi hal almaya başladı manisa