21 Mart 2017 Salı 17:59
Bilal Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘tek adamlık’ göndermesi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni anayasa paketinin içeriğiyle ilgili kullandığı söylemlere tepki göstererek, “7 seçimdir kaybetmesine rağmen partisinin başında durmasını kimseye sorgulatmıyor. Kim tek adam, kim halkına karşı hesap veriyor, bunu Türk milleti çok iyi biliyor” dedi.

TÜGVA Manisa İl Temsilciliğinin açılışı, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Açılışa, Erdoğan’ın yanı sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, TÜGVA üyesi gençler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TÜGVA Manisa İl Temsilcisi Mehmet Önal, “Bugün 21 Mart baharı karşılıyoruz. Bugün memleketimizin daha güçlü yarınlara ulaşabilmesinin ve her dönem ilk baharında olabilmesinin garantisi olan gençliğimiz için gençliğini vakfeden aktif gönüllüleriyle çalışan Türkiye Gençlik Vakfı Manisa İl Temsilciliğinin merkezini açıyoruz. Bizlerin de 16 Nisan’a kadar ‘evet’ için çalışmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Çünkü geleceğimiz bunu hak ediyor. Bizlere sebatı güçlü, azmi kuvvetli İnşallah 17 Nisan sabahında ‘evet’in ardından gelen güneşin aydınlattığı bir Türkiye’ye uyanacağız” dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı olarak çok hızlı bir şekilde Türkiye’de büyüdüklerini kaydeden Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Emanet, ”81 ilde temsilciliklerimizi tamamladık. Bin 500’e yakın ortaokula, 3 bine yakın liseye ve hemen hemen her üniversitede fakültelere kadar teşkilatlanmaya başladık. Bu kadar hızlı ilerlememizin bir sebebi var. Yeni Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin gençler üzerinden iyi yetişmiş, özgüveni yüksek, alanında uzman, milli manevi duygulara sahip gençler üzerinden oluşacağına inanıyoruz. Yeni Türkiye’nin mimarlarının buralardan yetişeceğine inanıyoruz. Manisa’da açtığımız merkezimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılışını yapacakları TÜGVA Manisa İl Temsilciliğinin hayırlı olmasını dileyen TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, gençliğin ülke geleceği açısından öneminden bahsetti. 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuyla ilgili de konuşan Bilal Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Erdoğan, “Kendi ağzıyla ana muhalefet partisi genel başkanı geçenlerde şunu söyledi: ‘Türkiye’de devletin kurumları vardır. Bunların müdahil olması, dengelemesi gerekir’ dedi. Nedir bu kurumlar, halktan icazet almayan devlet kurumları. Yani diyor ki, zamanı geldiğinde yargı, zamanı geldiğinde bürokrasi, zamanı geldiğinde darbeciler bu ülkede hükümetleri dengeler diyor. Bunun meşru ve doğru bir şey olduğunu düşünüyor. İşte bu da tam CHP’nin zihniyetinin durduğu yer. Hala aynı yerde durup bizi şaşırtmadıkları için de takdir etmek lazım” dedi.

“Türkiye ekonomisi 3 katından fazla büyüdü”

Son 14 yılda hizmet ve ekonomik büyüme yaşandığını belirten Erdoğan, “Türkiye ekonomisi 3 katından fazla büyüdü. Bu Avrupa’nın eteklerinin tutuşmasının sebebi de bu. Bir kere Müslüman Türkiye’yi güçlü görmek istemiyorlar. Çünkü Müslüman dimdik duran güçlü bir Türkiye Avrupa’nın adaletsizliklerine, haksızlıklarına karşı ses çıkarır, itiraz eder diye. Son haftalarda da gördüğünüz gibi. Şimdi diyor ki ben işime geldiğinde insan hakları, işime geldiğinde özgürlük, işimi geldiğinde demokrasi, işime gelmediği yerde ise diplomasi bile tanımam. Şimdi Türkiye de onların o maskelerini indirmiş oldu. Planlayarak mı, hayır, sadece dik durmak suretiyle.. Türkiye’nin kaderi dış merkezlerde belirlenmeyecek, Ankara’da, İstanbul’da, Manisa’da belirlenecek Allah’ın izniyle. 16 Nisan bağımsızlığımız için, gençlerimizin geleceği için ülkemizin geleceği için koalisyon dönemlerinin, darbelerin, vesayet odaklarının yaptığı yönetimlerin son bulması için önemli bir dönüm noktasıdır. Siz muhalefetin bunu Tayyip Erdoğan’a bağlamasına veya tek adamlık demesine hiç aldırış etmeyin. O da ne dediğini bilmiyor. Bir gün öyle diyor, bir gün böyle. Bir gün bir yalan uyduruyor, başka gün bir iftira atıyor ama 7 seçimdir kaybetmesine rağmen partisinin başında durmasına kimseye sorgulatmıyor. Kim tek adam, kim halkına karşı hesap veriyor, bunu Türk milleti çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de törende yaptığı konuşmada gençliğin önemine değinerek, açılışın hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Öte yandan Bilal Erdoğan, TÜGVA Manisa İl Temsilciliğinin açılışı öncesinde, Manisa’nın manevi mimarı olarak bilinen Yiğitbaşı Veli Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretleri’nin türbesini ziyaret ederek, dua etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.