Editör
Editör
29 Mart 2018 Perşembe 19:15
Başkan Türek güven tazeledi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi 11. Olağan Genel Kurul’a divan teşekkülü ile başlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcilerinin de hazır bulunduğu Genel Kurul’da Divan Başkanlığına Abdül Aziz Meydan, Divan Üyeliklerine Huriye Uslu ve Ali Bayrakçeken seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından ‘Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun sunumuna geçildi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda 123 sanayicinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Türek 2017 yılında yapılan ve 2018 de yapılması planlanan hizmetler hakkında salonda bulunan sanayicilere kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında Sait Türek “Son dönemde yaşanan küresel gelişmeler, güvenlik kaygılarını arttıran terör olayları ve AB ile ilişkilerin sorunlu bir sürece dönüşmesi, 2017 yılında ülkemizi zorlayan ve iş dünyasını tedirgin eden olumsuzluklar olarak hafızalarımızda yer etti. Ancak, tüm bu olumsuzluklara rağmen, Türkiye ekonomisi 2017’de beklenenden daha hızlı bir büyüme performansı ortaya koydu. Zira hatırlayanlarımız olacaktır, 2016 yılındaki % 2,9’luk büyümeden sonra 2017 yılına yüzde 3 ‘lük bir büyüme beklentisi ile girilmişti. Ancak ekonomimiz yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1’lik bir büyüme rakamını yakalayarak büyük bir performans gösterdi. Bölgemizin verilerine baktığımızda bir önceki yıla kıyasla; Dış Ticaret hacmimiz %10 artışla 8,4 milyar Dolara, Çalışan sayımız 50.000’e, Doğalgaz tüketimimiz yıllık 235 Milyon Sm3'e ve Elektrik tüketim değerimiz de geçen seneye göre %20 artarak yıllık 1.3 Milyar kWh'e ulaştı. Sözlerine devam eden Türek, Diğer yandan gururla paylaşmak isterim ki, 2017 yılında Bölgemizce biri yabancı ortaklı olmak üzere toplam 4 firmaya 64 Milyon Dolar tutarındaki yatırımları için 170.000 m2’lik arsa tahsisi yapıldı. Dünya çapındaki büyük firmaların Bölgemizdeki yatırımlarına kararlılıkla devam etmeleri bizleri umutlandırıyor ve motivasyonumuzu arttırıyor” dedi.

Yapılan sunumun ardından Yönetim ve Denetim Kurulları oy birliği ile ibra edildi. Gündem gereği; yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun seçimine geçildi. Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek güven tazeleyerek yeni değişen OSB kanunu gereği 4 yıllığına Oy Birliği ile Tekrar Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi 11. Olağan Genel Kurulda Seçilen Yönetim Kurulu Şöyledir.

Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu Başkanı: Dr. Sait Cemal Türek, Yönetim Kurulu Başkan Vekili: Mustafa Sarıgözoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi: Kadir Murat Çam, Yönetim Kurulu Üyesi: Erdal Haspolat, Yönetim Kurulu Üyesi: Semih Vardarer

Denetim Kurulu

Denetim Kurulu Üyesi: Faruk Can, Denetim Kurulu Üyesi: Doğan Çelik. 

Son Güncelleme: 29.03.2018 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.