11 Ekim 2017 Çarşamba 12:48
Bakan Özlü: “Türkiye sanayi devrimi vize gerektirmez”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili olarak, “Ortaya koyduğumuz 2023 hedeflerimiz için bizim vizeye ihtiyacımız yok. Çünkü Türkiye sanayi devrimi vize gerektirmez. Vizeler içimizdeki gelişme azmine bariyer kuramaz” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katıldığı törenle açıldı. MCBÜ Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi içerisinde kurulan Teknokent’in açılışında konuşan Bakan Özlü, “Çağımızda büyüklüğün birinci kriteri ekonomidir. Güçlü bir ekonomiye sahipseniz her alanda başarılı ve caydırıcı olursunuz. Türk ekonomisi güçlüdür, gücümüzü daha da arttırmak için yönümüzü bilim ve teknolojiye çeviriyoruz. Ekonomimiz kendisini hedef alan doğrudan veya dolaylı bütün manipülasyonlara karşı son derece dirençlidir. Türk ekonomisi bütün sınavlardan başarıyla geçmiştir. Türkiye’nin 2002’den bu yana aldığı mesafenin temelinde bilim ve sanayi yatırımlarımız vardır. Bilim ve eğitimden tasarruf olmaz. Bilime, teknolojiye, AR-GE’ye, inovasyona, tasarıma yatırımdan geri adım atmamız asla söz konusu değildir. Çünkü bunların hepsi bizi geleceğe taşıyacak olan kavramlar ve kurumlardır. Biz bilim ve teknoloji politikalarıyla sanayi politikalarını eş zamanlı belirlemek istiyoruz. Bütün stratejimizi bunun üzerine kuruyoruz. Çünkü biz bilim merkezli bir Türkiye, teknoloji üssü bir Türkiye, ileri sanayi ülkesi bir Türkiye istiyoruz. Bunun için de bilimde dönüşüm, teknolojide atılım, sanayide de üretim üssü olmayı hedefliyoruz” dedi.

ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili konuşan Özlü, “Son zamanlarda bir vize meselesi var. Alınan bazı kararlar var. Değerli arkadaşlar ortaya koyduğumuz 2023 hedeflerimiz için bizim vizeye ihtiyacımız yok. Çünkü Türkiye sanayi devrimi vize gerektirmez. Vizeler içimizdeki gelişme azmine bariyer kuramaz. Tüm gelişimcilerimizi, sanayicilerimizi yüksek teknolojiye ve AR-GE’ye davet ediyorum. Mesele vizyon ve inanç meselesidir” diye konuştu.

Açılışın ardından Bakan Özlü ve beraberindekiler Teknokent’i gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Törende, Manisa Vali Vekili Volkan Köksal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mümtaz Kahya, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, öğretim görevlileri ve öğrenciler yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.