Editör
Editör
12 Eylül 2017 Salı 11:04
Babasının vasiyetini yerine getiriyor

Soma İlçesi’nde Optik işyeri bulunan hayırsever Müzekka Gülcüler babasının vasiyetini hayata geçirmek için Manisa Valiliği’nde protokol imzaladı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in makamında imzalanan protokol törenine Halk Sağlığı İl Müdürü Engin Yıldırım, Ak Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve hayırsever Müzekka Gülcüler katıldı. 

SOMA, 9. AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNE KAVUŞACAK

Protokol imza töreni öncesinde açıklamada bulunan Halk Sağlığı İl Müdürü Engin Yıldırım, Soma İlçesi’nde şuanda 8 Aile Sağlığı Merkezi’nin hizmet verdiğini ve merkezlerde görev yapan hekim başına 3 bin 364 hastanın düştüğünü ifade etti. İmzalanan protokol ile ilçenin 9. Aile sağlığı merkezine kavuşacağını dile getiren İl Müdürü Yıldırım, “İlçemizin Kurtuluş Mahallesi’nde yer alan eski Soma Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alandaki arsa üzerine hayırseverimiz Müzekka Gülcüler tarafından 6 aile hekiminin hizmet vereceği iki katlı 400 metrekare kapalı alana sahip modern bir aile sağlığı merkezi yapılacaktır. Yaklaşık 450 bin Lira’ya mal olacak binaya Soma 9 No’lu Müzekka Gülcüler Aile Sağlığı Merkezi ismi verilecektir’’ diye konuştu. 

İl Müdürü Yıldırım ayrıca, yeni aile sağlığı merkezinin hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki aile hekimi başına düşen hasta sayısının 2 bin 846’ya düşeceğini ifade etti. 

“BABAMIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRİYORUM’’

Soma İlçesi’nde optik işiyle uğraştığını belirten Eczacı Müzekka Gülcüler, 35 yıldır ilçede yaşadığını ve aile olarak ilçede sosyal alanda bir çok faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti. Hayırsever Gülcüler yaptığı açıklamada, “İnsanlar belli bir dönemden sonra mutlaka belli bir hayır kurumuna veya belli bir hayır işine kendilerini adamayı bir gelenek haline getirdi. Bu düşünceyle hayır konusundaki talebimizi ilgili resmi kurumlara bildirerek bu projeyi hazırlamak için gerekli adımları attık. Babamın vasiyeti vardı. Özellikle sağlıklı ilgili yatırım istiyordu. Soma ilçesinde sosyal faaliyetlerin bir çoğunda yer aldık. Eğitim alanında 5 okulu ilçemize kazandırdık. Toplumun her kesiminde mutluluğunu yaşamak istedik aile sağlığı merkezi yaptırmak istedik’’ diye konuştu. 

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Somalı hayırseverlerin sağlık alanına verdiği desteğin örnek bir davranış olduğunu belirterek, Aile Sağlığı Merkezi’nin yaklaşık 6 aylık süre içerisinde tamamlanıp hizmete gireceğini, Soma Belediyesinin merkezinin çevre düzenlemesi ile alt yapı çalışmalarını yapacağını, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün ise aile hekimleri görevlendireceğini ifade etti. 

Açıklamalardan sonra Vali Güvençer ile hayırsever Müzekka Gülcüler Aile Sağlığı Merkezi için ortak protokole imza attı. Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.