02 Mart 2018 Cuma 13:09
Afrin’deki Mehmetçiğin şifası ve enerjisi Manisa’dan

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un girişimleriyle harekete geçen Manisa Ticaret Borsası ile Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliğinde hazırlanan çekirdeksiz sultani kuru üzüm ve mesir macunundan oluşan paketler Afrin’e yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele veren kahraman Mehmetçiğe gönderilecek. Kuru üzümle enerji depolayacak olan kahraman Mehmetçik, mesir macunuyla da çetin kış şartlarında şifa bulacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı başarı ve kararlılıkla devam ederken, Manisalılar operasyon bölgesindeki Mehmetçiğe enerji ve şifa kaynağı olan çekirdeksiz sultani kuru üzüm ve şifalı mesir macunu göndererek manevi destek verecek.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un girişimleriyle harekete geçen Manisa Ticaret Borsası ile Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliğinde Afrin’e yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele veren kahraman Mehmetçiğe çekirdeksiz sultani kuru üzüm ve şifalı mesir macunu gönderme kararı alındı. 30 bin 100 gramlık paketler halinde kuru üzüm ve tüm askerlere yetecek kadar mesir macunu operasyon bölgesine gönderilmeden önce Manisa Ticaret Borsasında bir basın açıklaması düzenlendi.

Konuşmasına şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek başlayan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, “Bu operasyonu Mehmetçiğimizin başarıyla tamamlayacağından en küçük bir şüphemiz yoktur. Ordu gücünü milletten alır diyor ve kendilerine enerji ve moral katkısı sağlayacağına inandığımız Manisa sultani kuru üzümü ve Manisa mesir macunu göndermeyi bir borç biliyoruz. Devletimizin ve tüm kahraman güvenlik kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu bir defa daha belirtiyoruz. Allah Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer eylesin. Kalbimiz ve dualarımız kendileriyle” dedi.

"Mesir Festivalini zaferle kutlamak istiyoruz"

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık da, “Mesir Festivali takvimine kadar bu operasyonun en kısa sürede çözülmesini arzu ediyoruz ve Manisa’nın bayramı olan değerli mesir geleneğinde zaferle kutlamak istiyoruz. Bu anlamda da bütün Manisalılar olarak bu harekatın, devletimizin, ordumuzun, askerlerimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Manisa’nın iki değerli ürününü, üzümünü ve şifalı mesir macunumuzu oradaki askerlerimize kuvvet vermesi, güç vermesi, kış şartlarında onlara enerji vermesini umut ediyoruz. Onlara ufak da olsa bu gönderdiğimiz ürünlerle yanlarında olduğumuzu ve olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

"Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler var"

Türkiye’nin son dönemdeki büyümesi ve güçlenmesinin malum odaklar tarafından hazmedilmediğini kaydeden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise, “Mazlumların yanında olan bir Türkiye’nin artık tekrar eski günlerine dönüp diz çöken, aman dileyen, el avuç dilenen bir Türkiye haline gelmesini isteyenler var. Bu vesileyle devletimiz de hükümetimiz de, başta başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde buna bir ‘dur’ dedik. Bu çerçevede Mehmetçiğimiz, silahlı kuvvetlerimiz, şimdi polis özel harekatımız hem Türkiye içindeki hem dışındaki operasyonlarda Özgür Suriye Ordusu ile beraber bu operasyonlara karşı bir duruş sergiliyoruz. Bu operasyon ve terörle mücadelede şehit olan tüm kardeşlerimize Rabbimden rahmet dilemesini niyaz ediyoruz. İnşallah Rabbim o şehitlerin şefaatine bizleri nail eylesin. Gazilerimize şifa diliyoruz, ailelerine sabır diliyoruz” diye konuştu.

“Allah’a hamdolsun Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlet” diyen Baybatur, “Türkiye, kendi askerinden ÖSO unsurlarına kadar, yemesi, içmesi, kılık kıyafeti, donanımı, silah ihtiyacı, mermi ihtiyacı, aklınıza ne geliyorsa devletimiz bunu fazlasıyla karşılıyor. Bundan dolayı da ziyadesiyle memnunuz. Artık Türkiye büyük bir devlet ve büyüklüğü gereği de askerimizi, Mehmetçiğimizi tabiri caizse orada aç açıkta bırakmadan, yediği önünde yemediği arkasında misali bütün ihtiyaçları gideriliyor” dedi.

İki hafta önce Hatay’da Suriye sınırının sıfır noktasına bir ziyaret gerçekleştirdiğini anlatan Baybatur şunları söyledi: “Orada gördüğümüz tablo bizleri hem gururlandırdı hem hüzünlendirdi. Gururlandırması, oradaki askerlerimizin hakikaten o inançlı duruşları, sivillere zarar vermeden operasyonları tamamlama noktasındaki niyeti ki orada özel kuvvetler subayıyla görüştüğümüz zaman, ‘Biz 48 saat içerisinde istesek Afrin’e gireriz. Hiç problem değil. Yukarıdan uçaklar, arkadan tanklar, top atışları, obüs atışları, biz girer orayı dümdüz ederiz. Ama biz oradaki bir tane sivile zarar vermekten imtina ederiz. Günahsız insanların kanının akmasını hiç istemiyoruz. Biz birileri gibi şehirleri üstlerinden bombalayıp, kadın, çoluk, çocuk demeden bombalayamayız’ dedi. Bizim böyle bir usulümüz yok. Devlet geleneğimizde yok, inancımızda yok. Türk milleti olarak zaten Allah’a hamdolsun geçmişte Osmanlı döneminde fethettiğimiz topraklarda böylesi bir zulmü yapmadık. Ondan dolayıdır ki bu coğrafya hala Osmanlı’yı yad etmektedir. Hala Türkiye Cumhuriyetinin o ay yıldızlı bayrağını gören o bölgedeki insanlar ‘Türkiye geldi, o zaman biz de emin ellerdeyiz’ diye içleri ferahlamaktadır. O bölgeyi gezerken havanın soğuk olması, Mehmetçiğimizin oradaki bu arzusu, gayreti ve şevkini gördükten sonra kendimce şunu söyledim; bu çocuklara hediye mukabilinden de olsa bir şeyler yapmamız lazım. İhtiyaçları yok. Devletimiz gereğini yapıyor ama kendi içimde böyle bir şey tasarladım. Döndüğümde her iki oda başkanımızla görüşerek dedik ki bu kardeşlerimizin ihtiyacı yok ama şöyle ufak üzüm paketleri olursa operasyona giderken, cephede ceplerinde olsun hem glikoz gereği hem enerji verir kardeşlerimize hem de onlara Manisa olarak desteğimiz olduğunu, zaten biliyorlar ama en azından böyle ufak hediyelerle bunu bir gösterelim istedik. Sağolsun başkanımız Temel Gıda ile birlikte bu organizasyonu sağlamışlar ve 30 bin 100’er gramlık üzüm paketini inşallah Mehmetçiğimize göndereceğiz. Operasyondayken ceplerine koyacak şekilde olacak, canları istedikçe bunu tüketsinler istiyoruz. Oradaki doktorlarımız askerlerimize iyi bakıyor ama bizim şifa timsali olan bir mesir macunumuz var. Başkanımızdan rica ettik sağolsun bizleri kırmadı. Mehmetçiğe gidecek dendiği zaman ‘ne yapmamız gerekiyorsa söyleyin yeter’ dedi. Elhamdülillah biz böyle bir milletiz, böyle bir devletiz. Oradaki askerlerimize yetecek kadar mesir macunu göndereceğiz. Onlar da orada kimyasal ilaçları kullanacaklarına şifalı mesir macunu kullansınlar, dirençleri artsın, şifa olsun diye. Ben iki başkanımıza, firmamıza teşekkür ediyorum. İnşallah Rabbim Mehmetçiğimizi, askerimizi orada muhafaza etsin, muzaffer kılsın. İnşallah bu birilerinin kurduğu tuzakları da başlarına geçirsin diye temenni ediyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.