01 Mart 2018 Perşembe 15:29
Afrin’de Amerikan yapımı mayın yüzünden ayaklarını kaybetti

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de terör örgütlerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı sırasında 15 Şubat tarihinde Amerikan yapımı ısıya duyarlı mayının infilak etmesi nedeniyle iki ayağını kaybederek gazi olan Uzman Çavuş Yunus Emre Işık, hastanedeki tedavisinin ardından babaevinde dinleniyor.

Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, Akhisar İrtibat Bürosu Sorumlusu Celalettin Çabuk, hastanedeki tedavisinin ardından Akhisar’a gelen Afrin gazisi Yunus Emre Işık’ı evinde ziyaret etti. 15 Şubat tarihinde Afrin’de Amerikan yapımı ısıya duyarlı yönlendirilmiş mayının infilak etmesi sonucu iki ayağını kaybeden Uzman Çavuş Yunus Emre Işık, dinlenmek için geldiği babaevinde de uğruna ayaklarını verdiği ay yıldızlı Türk bayrağını yanından ayırmıyor. Türk bayrağını yastığının üzerine sererek uyuyan Işık, vatan için canını vermeye hazır olduğunu söyledi.

Ziyaret sırasında konuşan Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, “Burada şehit ailelerimiz ve gazilerimiz var. Hepsi senin gibi vatanları için mücadele ederken gazi oldular. Hepiniz birer kahramansınız. Ülkemiz, vatanımız ve geleceğimiz için her şeyinizden vazgeçiyorsunuz. Bu operasyonla terör örgütlerine büyük bir ders verdiniz. Hem Türkiye’yi korumak, muhafaza etmek hem de oradaki mazlum insanları yapılan eziyetlerden kurtardınız. Bizler her zaman sizin yanınızdayız. Biz seninle aynı kaderi paylaşıyoruz. Her şey vatana feda olsun” dedi.

Ziyaretin ardından gazi Uzman Çavuş Yunus Emre Işık hakkında bilgi veren Başkan Taydaş, “Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nda Amerikan yapımı ısıya duyarlı yönlendirilmiş mayın sebebiyle uzman çavuşumuzun iki ayağı diz altından kesilerek hayata döndürülmesi sağlanmıştır. Türkiye, terör örgütü yapılanması olan PYD ve YPG’ye Amerika’nın silah vermemesi konusunda uyarılarını sürdürmüştür. Amerika, terör örgütü mensuplarına 5 bin tır dolusu silah mühimmat vermiştir. 2 bin uçak dolusu silah ve mühimmat havadan paraşütlerle bölgeye terör örgütü mensuplarına atılmıştır. Türkiye’nin uyarılarında ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Yapılan harekatla Türk Ordusu teröristleri her geçen gün köşeye sıkıştırarak etkisiz hale getiriyor. Hem ülkemizin güvenliği hem sınırlarımızın tacizlere karşı korunması yanı sıra Suriyeli günahsız insanların teröristlerin zulmünden kurtulması sağlanıyor. Askerimizin, devletimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Gazimize Allah’tan şifa diliyoruz. En kısa sürede iyileşmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.