07 Aralık 2017 Perşembe 17:50
AB Bakan Yardımcısı Şahin’den Kudüs tepkisi

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararına ilişkin, "Oradaki barışı, kardeşliği, huzuru, katliama, istikrarsızlığa ve kaosa çevirmek üzere atılmış bir adım var. Bütün İslam alemi adına, bütün Hristiyan alemi adına ve kendini barışa adamış tüm insanlık adına bu adımı kınıyoruz" dedi.

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Manisa’nın Turgutlu ilçesini ziyaret etti. AK Parti Turgutlu İlçe Başkanlığı önünde İlçe Başkanı Mürşit Gedizli ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Şahin, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail başkenti olarak tanımasının ardından İslam ve Hristiyan coğrafyasından tepkilerin geldiğini dile getiren Bakan Yardımcısı Ali Şahin, "Bütün İslam alemine bütün bir Hristiyan alemine meydan okurcasına alınmış bir karar var. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu iddia etmek tek taraflı bir söylem. Yeryüzündeki barışı savaşa dönüştürecek, hem İslam hem de Hristiyan alemi için ciddi bir tehdit oluşturacak bir tutum. Kudüs, 3 dinin ortak değerlerini barındıran bir şehir. 3 din tarih boyunca Kudüs’te yaşam bulmuştur. Kudüs bir medeniyet ayrıca bir barış şehridir. Oradaki barışı, kardeşliği, huzuru, katliama, istikrarsızlığa ve kaosa çevirmek üzere atılmış bir adım var. Bütün İslam alemi adına, bütün Hristiyan alemi adına ve kendini barışa adamış tüm insanlık adına bu adımı kınıyoruz. Kudüs için alınan kararın yok hükmünde olduğunu ifade ediyoruz. Bu adımlar aslında çok da tesadüfi adımlar değil. Orta Doğu’nun hangi noktasında böyle bir istikrarsızlık ve kaos adımı atılırsa bileceğiz ki bu Türkiye’ye yönelik bir adımdır. Bu coğrafyada artık onların yazdığı kader değil, Allah’ın yazdığı kader tecelli edecek. Bizim iman ettiğimiz kader, ne Amerikan’nın ne İsrail’in ne de bir başkasının yazdığı kaderdir, sadece ve sadece Allah’ın yazdığı kaderdir" dedi.

Bakan Yardımcısı Şahin, partisinin ilçe başkanlığı ziyaretinin ardından Turgutlu İlçe Kaymakamı Uğur Turan’ı ziyaret etti. Şahin, burada Kaymakam Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile birlikte kaymakamlık bahçesine fidan dikti.

Bakan Yardımcısı Şahin son olarak, beraberinde Kaymakam Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile birlikte Turgutlu Kent Müzesi’ni ziyaret etti. Kent Müzesi’nde yetkililerden Turgutlu tarihi ile ilgili bilgiler alan Şahin, çıkan kent müzesini çok beğendiğini ifade etti. Turgutlu’nun düşman işgalinin anlatıldığı büyük yangın ve işgal zamanlarını dinleyen Şahin, "Türkler tarih sahnesinde yer aldığı hiç bir savaşta tarihi yapılara, kültürel miraslara zarar vermemiştir. Sivillere zulüm etmemiştir. İslam savaş hukukunda mala zarar verme, ağaca zarar verme yoktur. Silahı olmayana şiddet yoktur" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.