07 Ekim 2017 Cumartesi 13:04
15 Temmuz gazisi o geceyi Gördes’te anlattı

Manisa’nın Gördes ilçesinde eğitim-öğretim veren Gördes Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Şehit Makbule Hanımın Torunları Gazilerle Buluşuyor" programında, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde tankın üzerindeyken açılan ateş sonucu vurularak gazi olan Abdullah Kamçı, yaşanan o geceyi anlattı.

Gördes Anadolu Lisesi, “Şehit Makbule Hanımın Torunları Gazilerle Buluşuyor” adı altında program düzenledi. Programa konuşmacı olarak, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Ankara’da tankın üzerindeyken açılan ateş sonucu vurularak gazi olan Abdullah Kamçı katıldı. Kur’an-i Kerim tilaveti sonrası başlayan programda konuşan Kamçı, 15 Temmuz’da yaşadıklarını anlattı. Kamçı, "Öncelikle ben Rabbime hamd ediyorum. Öyle güzel bir duygu ki oradaki şehadet yolunda koşturma duygusu. Çanakkale’de zaferlerle sonuçlanan iman ruhunu yaşadım. Biz oraya şehit olmak için koştuk ama Allah bize gazi olmayı nasip etti. O günü ben diriliş olarak, dirilişin ayak sesi olarak görüyorum. Çünkü biz zamanında Abdülhamit’i anlamadık, yalnız bıraktık. Adnan Menderes’i anlamadık yalnız bıraktık ama hamd olsun reisimizi yalnız bırakmadık. Emin olun reisimizi yalnız bıraksaydık sadece coğrafyamız değil bütün Müslüman alemi belki bir 100 yıl daha karanlığa gömülecekti. Ankara’ya 40 kilometre mesafede bulunan Çubuk’ta iş yerimiz var. Akşam eve yorgun olarak gelmiştim ve 80 yaşındaki babam da televizyon karşısında yatıyordu. Haberlerde İstanbul köprüsünün önünün tanklarla kesilmiş olduğunu gördüm. İlk olarak buna bir akıl erdiremedim. Bu çağda darbe olmaz dedim. Daha sonra Başbakanımız televizyonda ’bu bir kalkışma’ deyince bir anda beynimizden vurulduk. Hemen ilk anda bu şekilde burada oturamayacağımı düşünüp babamın odasına gittim. Babama durumu anlattım. 80 yaşındaki babam da benimle beraber gelmek istedi. Ancak kendisinin kalp, tansiyon ve şeker hastalığı vardı. Kendisini ikna edemedim. Babamın bana, ’Benim de gelmem lazım, bu bir cihattır. Ben cihat meydanını boş bırakmayacağım’ demesinin ardından kardeşim, küçük oğlum ve babam ile birlikte dışarıya çıktık. Kısa bir süre içerisinde arabayla Ankara Ulus’a geldik. Burada tanklar her şeyi ezmiş, araçlar ezilmişti, oradan Sıhhiye’ye indik. Daha sonra parti merkezi önünde toplandık. Bin kişiden fazla kalabalık ile birlikte Kızılay’a geçtik. Kızılay meydanına geldik işin olay seyri değişti. Önümüzde tank ve askerler vardı. Askerler, araç ve insanlara ateş ediyordu. Korkusuz kahramanlarımız ise tank ve askerlerin üzerine yürüyordu. Bir yandan ezanlar okunuyor o manevi havayı tarif etmem mümkün değil. Bir yandan arkadaşlarımızı arıyoruz cihat etmeleri için diğer yandan Cumhurbaşkanımızdan haber var mı? diye bir birimize soruyoruz. Çok şükür son anda vatandaşlarımız ve devletimizin gücüyle bu darbe girişimin önünde geçildi. Bir çok insan şehit oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşamayız" dedi.

Programın sonunda gazi Abdullah Kamçı’ya, Gördes Kaymakam Vekili Kemal Balaban ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol tarafından Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Şehit Makbule Hanım figürlü halı hediye edildi. Gördes Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen programa, Gördes İlçe Kaymakam Vekili Kemal Balaban, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Jandarma İlçe Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Fazıl Kalyoncu, Emniyet Amiri İlker Zeydan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.