Editör
Editör
27 Ocak 2017 Cuma 06:33
Yurt dışından alışveriş yapanlara kötü haber!

Dünya Gümrük Günü Manisa’da da kutlandı. Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ve müdürlük personeli Cumhuriyet Meydanında Milli Egemenlik Anıtına Çelenk sunarak Dünya Gümrük Günü kutlamalarına başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir açıklama yapan Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse, “Dünya ticaretinin tek bir şekilde uygulanması için Dünya Gümrük Örgütü kurulmuştur. Bu örgütün kurucu üyeleri arasında Türkiye’de vardır. 26 Ocak 1953 tarihinde ilk toplantısını yaptığı için bu gün Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl bir sloganla kutluyoruz bu yıl ki sloganımız 'Etkin sınır yönetimi için veri analizi'” dedi.
İHRACATÇILARIN İŞİ YERİNDE YAPILIYOR
Manisa Gümrük Müdürlüğünün ihracatçıların işini yerinde yapmaları için kurulduğunu kaydeden Nebi Köse, “Manisa sanayi ve tarımı birlikte götüren önemli bir şehir. Türkiye’de ihracatta ilk 10’da olan bir şehir. Oldukça başarılı bir şehir. Biz de bu konuda ticaret erbabının işlemlerini Manisa’da yerinde yapmak için buraya kurulduk. Şu ana kadar ki işlemlerde Bakanlığımız tüm gümrük işlemlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması için her gün çaba gösteriyor, yeni uygulamalar geliştiriyor. Biz de bu uygulamalara paralel ticaret erbabımızın işlemlerini hızlı ve güveli bir şekilde yapma çabası içindeyiz" diye konuştu.
YURT DIŞI ALIŞVERİŞİNE YENİ DÜZENLEME
Yapılan yeni düzenleme ile 75 euro olan internetten yurt dışı alışverişin 30 euroya indirilmesi ve vatandaşların alışverişlerde nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda da açıklamada bulunan Köse şunları söyledi:
“Yurt dışından yapılan siparişlerde o kıymete dikkat etmek gerekiyor. Her şeyden önemlisi posta yoluyla sipariş verilemeyecek eşyalar var. Bunlar mesela cep telefonu kesinlikle posta yoluyla gelecek eşyalardan değil. Tütün ve tütün mamulleri değil, parfümeri eşyası ve tekel ürünleri bu kapsam dışında. Bunlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. İlaç sipariş eden vatandaşlarımız mutlaka bu ilacı kullanması gerektiğine dair doktor reçetesi getirecek ki, ilacın kendi kişisel sağlığı için olduğunu dikkate alabilelim. Kıymet ve getirilebilecek eşyalara dikkat etmeleri gerekiyor. Bununla ilgili bakanlığımızın sitesinde ayrı bir bölüm var zaten.”
MANİSA İHRACATININ YÜZDE 20’Sİ MANİSA GÜMRÜĞÜNDEN
2016 yılındaki ihracat ve ithalat rakamları hakkında da bilgi veren Köse, “752 milyon dolarlık bir ihracatımız var. Bir bu kadar da ithalat var. Ancak bu Manisa’nın ihracatının tamamı değil. Limanların yakın olması nedeniyle deniz yoluyla yapılan birçok ihracatlar aradaki formaliteleri kaldırmak için doğrudan limanlardan yapılıyor. Biz 2016 yılında Manisa’daki ihracatın sadece yaklaşık yüzde 20’lik kısmını yapmış durumdayız. Bu sene inşallah daha iyi olur ve daha fazla ihracat yaparız” ifadelerini kullandı. İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.