08 Ekim 2017 Pazar 14:50
Yuntdağı’nda besicilik gelişiyor

Yunusemre Belediyesi tarafından besiciliğin geliştirilmesi için Üçpınar ve Seyitli mahallelerinde Hayvan Yıkama Havuzu yapıyor.

Kırsal mahallelerde besiciliği geliştirmek için projelerine hız veren Yunusemre Belediyesi, küçükbaş hayvancılığın yoğun olduğu ve ihtiyaç bulunan Üçpınar ve Seyitli mahallelerinde Hayvan Yıkama Havuzu yapıyor. Kırsal kalkınma projeleriyle bölgede hayvancılığı geliştirmeyi planladıklarını dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Hayvan Yıkama Havuzları ile hayvansal üretimi yüzde 30’lara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Çerçi açıklamasında, “Üçpınar ve Seyitli mahallelerimize yaklaşık 150 küçükbaş hayvan kapasiteli hayvanları dış parazitlerden korumak amacı taşıyan Hayvan Yıkama Havuzları yapıyoruz. Hayvansal üretimi daha da arttıracak olan çalışmamız hayvansal üretimin yoğun olduğu yerlerde talepler doğrultusunda sürecek” dedi.

Çalışmalar sayesinde besicilerin büyük bir ihtiyacının giderildiğini ifade eden Seyitli Mahalle sakinlerinden Aladdin Olgun, “Bu zamana kadar koyun yıkayacak yerimiz yoktu. Köyden 5-6 km uzaklıktaki dereye koyun yıkamaya gidiyorduk. Küçükbaş hayvanlarımızı zapt etmek çok zor oluyordu. Yunusemre Belediyesi mahallemize gelerek koyun yıkamak için yer yaptı. Başkanımız Mehmet Çerçi’den Allah razı olsun” dedi. Mahallede besiciliğin çok önemli olduğunu söyleyen Seyitli Muhtarı Hüseyin Kırgöz ise yapılan çalışmalarla besiciliğin daha da gelişeceğini belirtti.

Üçpınar Muhtarı İlker Öz de hayvan yıkama havuzuyla birlikte büyük bir ihtiyacın giderileceğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.