29 Eylül 2017 Cuma 17:02
Yediz ve dördüz üzüm tanesi görenleri şaşırttı

Sarıgöllü üzüm üreticisi Mehmet Özkan’ın üzüm bağında bir üzüm tanesinin yediz, diğerinin de dördüz olması görenleri şaşırttı.

üzüm tanesinin yediz ve dördüz şeklinde olması üreticiler tarafından ’Üzüm bereketi’ olarak yorumlandı. Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yıllardır bağcılık yapan Mehmet Özkan, bağında üzüm salkımlarında seçme yaparken oğlu Enis Furkan Özkan (12) tarafından fark edilen ilginç üzüm tanesi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Baba Mehmet Özkan da oğluna ’Bu bağ bereketidir’ diyerek harçlık verip ödüllendirdi. Yediz ve dördüz üzüm tanelerinin salkımlarının ender görüldüğünü ifade eden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, salkımlarda zaman zaman ikiz, üçüz görülür ancak yediz ve dördüz ender görülür. Bizim bu yörelerde bu tür üzüm tanelerini bulan işçi dahi olsa bağ sahibi tarafından azda olsa çok da olsa mutlaka para verilerek ödüüllendirilir. Bağ bereketi niyetine para vermek bizim buralarda gelenektir." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.