11 Mayıs 2017 Perşembe 14:55
Üretici yeniden pamuğa yöneldi

Turgutlu’nun en önemli geçim kaynaklarından olan pamukçuluk yeniden canlanmaya başladı. Pamuğa destek ve prim verilmemesi dolasıyla pamuk üreticiliğinden vazgeçerek mısır üreten çiftçiler, 2 sezondur pamuğa yeniden prim verilmesiyle beyaz altını topraklarıyla buluşturdu.

Pamukta prim ve desteklemenin olmaması nedeniyle üreticiler pamuktan vazgeçerek alternatif ürünlere yönelirken, yeniden prim döneminin başlaması yeni sezonda pamuk ekim alanlarının artmasına neden oldu. Manisa’nın Turgutlu ilçesinde uzun yıllardır prim düşüklüğü nedeniyle ekimi yapılmayan pamuk, geçtiğimiz yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının primleri arttırması ile yeniden çiftçiler tarafından ekilmeye başlandı.

Turgutlu’da çiftçilik yapan Mehmet Eralp, geçen yıl bakanlık tarafından arttırılan pamuk primleriyle birlikte, yeniden pamuk ekimine başladıklarını söyledi. Geçen yıl 75 kuruş olan pamuk primlerinin, bakanlık tarafından bu yıl artmasını beklediklerini söyleyen Eralp, "Geçen sene 40 dekar ektiğimiz tarlamızı bu sene pamuk alanını çoğaltarak 90 dekar yaptık. Geçen sene 75 kuruş verilen primin, bu sene artmasını bekliyoruz. Bakanlığımızın böyle bir çalışması olduğunu duyduk. Bu sene 90 dekar olarak arttırdık. Gayet bitkilerimiz sağlıklı çıktı havaların sıcak olmasından dolayı. Mısır kadar su ihtiyacı olmamasına rağmen, gayet güzel ve ürünlerimiz sağlıklı. Bundan sonra ara işlemelerine başlayacağız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.