Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
22 Temmuz 2020 Çarşamba 12:35
Ünlü'den 30 milyonluk yatırım

Manisa’da yılda ortalama 30 Bin tarım ürünü üreten Ünlü Ziraat, endüstri 4.0 için önemli adımlar attı. Üretimi tamamen robotik bir sisteme dönüştürmeyi hedefleyen Ünlü Ziraat, yaptığı 30 milyon TL’lik yatırım ile robotik sisteme geçiyor. Siensi tezgâhlarını robotlarla çalıştıran bu yeni sistem dünyanın en önemli üretim hanelerinin ilk tercihi oldu.

Türkiye tarım aletleri pazarının yüzde 65’ine sahip Ünlü markasının kurucusu Halit Ünlü, bugün tarım sektöründe dijitalleşme, endüstri 4.0 ve ötesinin önemini vurgulayarak, “Dünya tarımda yapay zekaya geçiyor. Türkiye olarak bizler de gerekli adımları atmalıyız. Her sektörü temsilcisi üstüne düşeni yaparak hedefi bir adım ileriye taşımalıdır. Tarım en önemli sektörümüzdür. Pandemi sürecinde de gördük bunu. Gıdamız olmazsa herşey durur. Böyle kriz anlarında ülkeler öncelikle kendi menfaatlerini düşünerek ihracatı durma noktasına getirirler bunda da haklılar bir bakıma. Bu süreçten öğrendiğimiz, eksiklerimizi bir an önce tamamlamamız ve bununla da yetinmeyi daha da ileri taşımamız gerektiğidir” diye konuştu.

Henüz küçük bir çocukken ziraat aletleri üretimi yapan şirketlerde çırak olarak çalıştığını veyeni hedefleri olduğunu söyleyen Ziraat Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ünlü, “Askerden sonra kendi işimi yapmaya karar verdim ve ilk olarak makine tamiratı konusunda çalışmalara başladım. En fazla tamirat talebi pulluktan gelmekteydi. Bu işi nasıl daha iyi yapabileceğimi düşündümve O dönemde toprağı benzerlerine göre daha iyi kavrayan pulluk tasarladım. 1972 yılında üretime yöneldim. Üç kişiyle başladığımüretime bugün üç fabrika ile 520 kişiye istihdam sağlamaktayım. Önümüzdeki dönemde toprak analizi yapabilen yapay zeka teknolojisiyle donatılmış pulluklar üreteceğiz” dedi.

Ünlü, 2020 yılsonu hedeflerini anlatarak, “Sıfır iş kazası, işçi çıkarımı yapılmaması, üst düzey personel memnuniyeti, en iyi kalitede ürün üretmek koşulu ile müşterilerimize en üst düzeyde hizmet sunmak. Pandemiden ötürü ciro hedeflerimizde biraz yanılsama olabilir ama önemi yok. Biz tam tersine yatırım yaparak değerlendiriyoruz bu süreci. Üretim otomasyonumuz için yeni robotlar alıyoruz ve Türkiye’nin tarımda dijitalleşmesinin öncülerinden olmayı hedefliyoruz. Çalışan sayımız 520. Aktif olarak 27 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bunlar; Türki Cumhuriyetler, Rusya, Moldova, Ukrayna, Avrupa (Belçika, Hollanda, Hırvatistan, Yunanistan, Romanya, Polonya, İsviçre, Bulgaristan, İtalya, Malta), Makedonya, Kosova, Cezayir, Fas, Sudan, Etiyopya, Şili, Güney Kore, Irak, İran, Azerbaycan vs..Ağırlıklı olarak Moldova, Rusya, Azerbaycan, Irak, Cezayir, Bulgaristan ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracat ülke sayımızı 3 yıl içinde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.