Editör
Editör
23 Eylül 2019 Pazartesi 17:38
Turşuluk salatalıktan 25 milyonluk gelir

Manisa’nın Gördes ilçesinde üretilen turşuluk salatalık hasadı sürüyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalardan toplanan salatalıklar çuvallanıp elekten geçiriliyor. İşçiler tarafından tek tek kontrol edilen turşuluk salatalıklar kasalanıp alıcı firmalara teslim ediliyor. Eylül ayının sonuna kadar hasadı devam eden turşuluk salatalık bu yıl hem rekoltesi hem de fiyatıyla çiftçiyi sevindirdi. İlçede geçen yıl 20 bin ton turşuluk salatalık üretimi yapılırken, bu yıl verim artışı ile birlikte yaklaşık 35 bin ton turşuluk salatalık üretildi.

VERİMDE REKOR ARTIŞ

Gördes Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, turşuluk salatalık rekoltesinde bu yıl rekor kırdıklarını söyledi. Koç, “İlçede yaklaşık 8 bin dönüm arazide kornişon üretimi yapılıyor. İlçeye 25 milyonluk gelir sağladı. Türkiye’nin turşuluk salatalık üretiminin yüzde 12’sini Gördes karşılıyor. Şuanda en kaliteli turşuluk salatalığın kilosu 3 lira. İkinci kalite ürünler ise 1,5 civarında satılıyor. Geçen yıla göre fiyatlar yükseldi. Rekoltenin artmasına rağmen fiyatlarda bir sıkıntı yaşamadık” diye konuştu.

YURT DIŞINA GÖNDERİLİYOR

Üreticinin fiyatlardan mutlu olduğunu kaydeden Mehmet Koç, ürettikleri kaliteli turşuluk salatalıkların Almanya başta olmak üzere birçok ilçeye gönderildiğini ifade etti. Mehmet Koç, “Firmalar önceden çiftçi ile sözleşme yapıyor. Toplanan ürünler alıcı firmalar tarafından işlendikten sonra yurtdışına ihraç ediliyor. Ürettiğimiz kornişonun yüzde 80’i yurtdışına gönderiliyor” dedi. / Nermin UÇTU'nun ÖZEL HABERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.