Editör
Editör
31 Ocak 2017 Salı 06:52
Somalı madenciler çalıştığı şirkete borç veriyor!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağının işletmecisi olan Soma Kömür İşletmesine ait ilçedeki bir diğer maden ocağı Işıklar işletmesinde çalışan 3 bine yakın maden işçisi, işsiz kalma endişesiyle 'İşletmeme sahip çıkıyorum' başlıklı bir imza kampanyası başlattı.
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağının işletmecisi olan Soma Kömürleri A.Ş.'ye ait bir diğer maden ocağı olan Işıklar'da çalışan 3 bine yakın işçi, işsiz kalma korkusu yaşıyor. Maden ocağı çalışanları 'Şirketimize Sahip Çıkıyoruz' adlı bir imza kampanyası başlatarak Atatürk Caddesi'nde stant kurdu. Maden ocağı çalışanlarından Eren Malkoç, "Soma madencilerine sahip çıkalım. Bu imza kampanyasına destek verelim. Soma'daki madenlerin açılmasını var olan madenlere de destek verilmesini hükümetimize arz ederiz. Hükümetimizdeki gücü kuvveti görüyoruz" dedi.
Bir diğer maden işçisi Murat Kumaş ise, "Sosyal medya üzerinden 3 bin tane arkadaşımız işsiz kalsın diye açıklamalar yapılıyor. Soma Kömür İşletmeleri işçileri olarak bu işletme kolay kolay teslim edilmez. Biz işletmemize sahip çıkacağız. Kimse çıkış almasın. Biz bunun derdindeyiz. A firması B firması gelse hiç fark etmez, bu bir süreçtir. 3 bin arkadaşımız yıllarca işsiz kalacak. Soma halkı da destek çıkmak zorunda. Esnafı, işçisi, herkes burada destek çıkacak. Soma Kömürleri kapatılmasın" diye konuştu.
"FİRMA TÜM ÇALIŞANLARININ MAAŞLARINI DÜŞÜRDÜ"
Soma'da meydana gelen maden faciası sonrasında şirketin üretime devam eden ve şu anda elinde kalan tek maden ocağı olan Işıklar İşletmesinde 3 bine yakın işçi çalışıyor. İşçilerden Murat Kumaş, "Firma tüm çalışanlarının maaşlarını cüzi ölçüde düşürmüştür. Ama bunu geçici olarak yaptıklarını söylediler. Bu işçi arkadaşlarımıza daha sonra ödenecektir. Şirket işçisinden borç almıştır. Devletten hiçbir şekilde destek gelmediği için şirket işçisine borçlanmıştır" ifadelerini kullandı.
İşçiler imza kampanyası kapsamında şu ana kadar 15 bin imza topladıklarını belirtti. İHA

Anahtar Kelimeler:
SomaMadenci
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.