05 Ekim 2017 Perşembe 15:19
Sarıgöl’de 200 bin ton üzüm örtü altında

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl ovasında yaklaşık 200 bin ton yaş üzümün örtü altında bekletildiğini ve hasat edilmesine başlandığını belirtti.

Sarıgöl’de örtüde bekletilen üzümlerin hasadına başlandı. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen 2017 yılı ürünü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm kesimlerinin devam ettiğini belirterek üzümlerin salkım markalı plastik torbalarla kasalandığını söyledi. Ülgen "İlçemizde şu an 200 bin ton yaş üzüm örtü altında satılmaya bekliyor. Havalar güzel gittiğinden sorun yok. Sarıgöl’ün üzümü ancak günde 5 bin ton yaş kesim olursa kasım sonunda üzüm kalmaz. Bu arada isteğimiz ihracat teşviklerinin yaş üzüm ihracatçılarına da verilse piyasa daha sıcak olur kanısındayım. Bu yıl Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ilk kez kuru üzüm alımlarında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alımlara başlaması, TARİŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerininde alım yapması sağlandı. Bu nedenle Bakanımıza ve Manisa milletvekillerine teşekkür ederim" dedi. Ülgen, Sarıgöl ovasında yaş üzüm alımlarında piyasanın kilosu 1.30-2 TL arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.