Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
02 Ekim 2020 Cuma 10:35
'Ölümsüzlük Meyvesi'nde hasat sevinci

Demirci hünnabı olarak coğrafi işaret alan ve ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen hünnapta hasat başladı.

Çin`de "ölümsüzlük meyvesi" olarak anılan ve şifalı olduğu belirtilen hünnabın Türkiye`de üretildiği merkezlerden olan Demirci ilçesinde çiftçiler hasat mesaisine başladı. Üreticilerin ilk hasadına Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Tarım Orman ilçe müdürlüğü ekipleri ile tıbbi aromatik yetiştiricilik kursiyerleri de katıldı.

İlçede büyük boy olarak yetiştirilen hünnabın tek yer olduğu Söğütçük mahallesinde üreticiler sabah erken saatlerde tarlalara giderek hünnap topluyor. Örtülerin üzerinden toplanan hünnaplar, yapraklarından ayrılarak satılmak üzere paketleniyor. Tüccarlar tarafından satın alınan hünnapların bir kısmı iç piyasaya, bir kısım da yurt dışına, özellikle Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Geçtiğimiz ağustos ayında Demirci hünnabı coğrafi işaretini alan meyve artık daha rahat pazarlanacak.

Bu yılın hasadını başlatan üreticileri ziyaret eden Demirci Kaymakamı Adem Kaya, "Söğütçük Mahallemizde bu yıl 150 ton hünnap rekoltesi bekleniyor ve 3 ila 6 lira arasından bir fiyatla satış yapılmasını bekliyoruz. Söğütçük Mahallesi yöresinde büyük hünnaplar yetiştiriyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.