01 Ekim 2017 Pazar 12:19
Mesir kokulu mumlar geliyor

Yunusemre Muhtarlar Derneği tarafından hazırlanan ‘Yunusemre Kadınlarından İstihdam Atağı’ konulu proje İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Proje ile ilçedeki dezavantajlı kadınlar mesir kokulu mumlar üreterek hem aile bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak.

Manisa’daki muhtarlar dernekleri arasında Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyesi tek dernek olan Manisa Yunusemre Muhtarlar Derneğinin İl Dernekler Müdürlüğü’nün açmış olduğu proje başvuruları kapsamında yazmış olduğu proje İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Projenin ortaya çıkışı hakkında açıklamalarda bulunan Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, “Bu nedenle iyi ve doğru çalışmalar yapmaya çalışan bir STK olarak böyle bir destek almanın, bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muhtarlar mahalledeki devletin temsilcisidir. Bu nedenle vatandaşın ilk taleplerini ilettiği yerdir. Her muhtarın elinde pek çok iş başvurusu vardır. Vatandaş işe girebilmek için genelde muhtarından yardım ister. Biz de kadınlara yönelik bir istihdam projesi yapmayı düşündük. Çünkü kadının ayakta durması, ekonomiye katkıda bulunması, aile birliğinin güç kazanmasında ve çocukların geleceği için çok önemli. Ancak kadının işgücüne katılımını olumsuz etkileyen konuların başında kısmi çalışma olanaklarının sağlanamaması gelmektedir. Projemizde yer alacak kişilerin İş-Kur kaydının olması öncelik olacaktır. İş-Kur kaydı olmayanlar projemize kaydedilmeyecektir. Böylelikle istihdam garantisi olana İş-Kur kursu ile yasal mevzuata uyulmuş olunacaktır. Kurs sonrası esnek çalışma saatleri ayarlanarak, kısmi çalışma olanakları da sağlanmış olacaktır.” dedi.

Mesir kokulu mumlar üretilecek

Proje sayesinde Yunusemre ilçe sınırları içerisinde yaşayan dezavantajlı kadınların girişimciliğinin ve istihdamının artmasını hedeflediklerini dile getiren Pehlivan, “Bu sayede ülke ekonomisine katma değer sağlanacaktır. Bu proje fikrinin ortaya çıkışı ise şöyle; Manisa deyince aklımıza Mesir geliyor. Baktım ki Mesir’in macunu var, Mesir’in lokumu var neden Mesir kokulu mum olmasın? Bu mumu dezavantajlı gurup olan kadınlarımızla neden üretmeyelim? Bu fikrimizi daha öne Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kimya Bölüm Başkanlığı ile paylaştık ve ilk örneklerini yaptık. Sonrasında proje başvuruları başlayınca her zaman iletişim halinde olduğumuz ve bizlere hep destek olan Yunusemre İlçe Kaymakamlığına bağlı AB Proje ekibinden Sayın Derya Deniz Güven ile fikrimizi paylaştık. Kendisi Proje Koordinatörümüz oldu ve ‘Yunusemre Kadınlarından İstihdam Atağı’ isimli projemizi yazdık. Yunusemre Muhtarlar Derneği olarak başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere, derneklerin proje yazmasında ivme kazandıran İl Dernekler Müdürümüz Sayın Tekin Güzel’e ve Yunusemre İlçe Kaymakamlığı AB Proje Birimi Koordinatörümüz Sayın Derya Deniz Güven’e çok teşekkür ediyoruz. Projemizin Manisa’ya kadın istihdamı adına hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Projede, Yunusemre İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Altı Nokta Körler Derneğiyle paydaş olduklarını dile getiren Pehlivan başvuru sayılarına göre sınıfların açılacağını belirterek Altı Nokta Körler Derneğinin mevcut binasının bu proje için kendilerine tahsis edildiğini ve eğitimlerin ve üretimin burada yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.