Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
25 Haziran 2021 Cuma 17:55
Kilosu 28 liradan satılıyor, yurt dışına gönderiliyor

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde Osmancık Mahallesi’nde yetişen ve en erken olgunlaşan incir çeşidi olan yediveren incirinde hasat başladı. Yıl içinde 7 kez ürün vermesiyle bilinen yediveren incirinde rekolte sevindiriyor. Sabahın ilk ışıklarıyla hasat için bahçelere giden üreticiler saat 09.00’a kadar incir topluyor. İncirleri büyük bir titizlikle toplayan üreticiler aynı özenle kasalara yerleştiriyor. Toplanan ve kasalanan incirler daha sonra mahalledeki incir alım merkezine gönderiliyor.

Yılın ilk incirlerini bahçesinden toplayan üretici Salim Çetin, ülkede ilk incirin Manisa’nın Turgutlu ilçesinde  çıktığını söyledi. Üretici Salim Çetin, bu yıl yediveren incirinde rekoltenin yüksek olduğunu ifade etti.

FİYATLAR ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİ

Yediveren incirinin bölgedeki üreticilere iyi bir kazanç sağladığını ve en erken incirin Manisa Turgutlu’da yetiştiğini ifade eden  Salim Çetin, “ Yediveren inciri 7 kez hasat ediliyor, bu yüzden çok bereketli. Bu yıl rekoltemiz de gayet güzel. İncirlerimizi hem yurt içinde hem de yurt dışında satıyoruz. Yurt dışına gönderilen incirin kilosu 28 lira, yurt içine gönderilenler de 15-20 lira arasında değişiyor. Genelde Rusya, Almanya ve Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Çok yoğun bir talep oluyor” diye konuştu.  / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.