Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
23 Eylül 2020 Çarşamba 17:03
Keskinoğlu yeniden canlanıyor

Türkiye’nin önde gelen piliç ile yumurta üretim tesislerini bünyesinde bulunduran Keskioğlu firması, yaşadığı maddi sıkıntılar sebebiyle 2018 yılında konkordato ilan ederek, zorlu bir sürece girmişti.

2018 yılından bu zamana kadar konkordato sürelerini uzatan ve bünyesinde 4 bin işçiyi çalıştıran Keskinoğlu’nun sıkıntılı sürece girmesini ardından yaklaşık 2 bin 500 kişinin işten çıkarıldı. Keskinoğlu’nun konkordato ilan ettikten sonra yıllık 1.2 milyar TL’ye ulaşan cirosunun geçen yıl yaklaşık 800 milyon TL olduğu, ihracatın da 25 milyon TL’ye kadar gerilediği öğrenildi.

Keskinoğlu’nun hisselerin büyük bir kısmının Halkbank, Ziraat ve Vakıf bankalarına geçmesinin ardından şirkette mali sorunların aşılmaya, sektördeki parlak günlerine geri dönmeye hazırlandığı bilgisine ulaşıldı.

Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Keskinoğlu’nun tekrar canlanması ilçede istihdam ve ekonomik anlamda yeniden hareketlenmeyi sağlayacağı umut ediliyor.

“İLÇEMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYAN BİR ŞİRKETTİ’’

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, şirketin ilçeye sadece istihdam değil, ekonomik anlamda önemli bir katkısını olduğunu söyledi.

Keskinoğlu’nda yaşanan son durum hakkında bilgi veren Oda Başkanı Erdayıoğlu, şirketin büyük hisselerini şuanda Halk, Vakıf ve Ziraat Bankalarına ait olduğunu, Keskinoğlu ailesinin küçük bir hissesinin olduğunu ve yönetimin bankaların ortak kararıyla belirlediği kişilerden oluştuğunu ifade etti.

Oda Başkanı Erdayıoğlu,“Keskinoğlu’nda yaşanan sıkıntı öncesinde 4 bin geçimini sağlıyordu. Kesimhanesiydi, yumurta bölümüydü, yem fabrikasıyla, paketleme servisiyle birlikte ilçedeki vatandaşlarımızın önemli bir kısmı geçimlerini buradan sağlıyordu. Bu son aldığımız bilgilere göre yaşanan sıkıntılardan sonra bu rakam 1500 kişilere kadar düşmüş durumda. Keskinoğlu sadece çalışanlara katkı sağlayan bir şirket değildi. İlçemize tedarikçileriyle birlikte büyük bir katkı sağlıyordu. Tedarikçilerin kazançlarında da sıkıntılar yaşanmaya başladı. İlçede tedarikçileriyle birlikte yaklaşık 10 bin kişiye bir ekmek kapısıydı. Keskinoğlu’nun yaşadığı bu sıkıntı elbetteki ilçe ekonomisinde de sıkıntı yarattı. Ancak son dönemlerde ilçemize gelen büyük fabrikalar sayesinde Keskinoğlu’ndan yaşanan sıkıntı bir nebzede telafi edildi.’’ diye konuştu. 

“HAREKETLENMELERİN BAŞLADIĞINI DUYDUK’’

Oda Başkanı Erdayıoğlu, Keskinoğlu’nda yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte  önümüzdeki süreçte şirketin eski günlerine döneceğine inandıklarını vurguladı. Oda Başkanı Erdayıoğlu, “Son aldığımız bilgilere göre Türkiye’nin önemli markası olan Keskinoğlu eski günlerine dönme aşamasında hareketlenmeye başladı. Oda olarak ihracat belgeleri imzalamaya tekrar başladık. Canlanma başladı. Duyduğumuza göre şuan ki mevcut personeller maaşlarını düzenli almaya başladı. İyimserlik hava esmeye başladı. İşçi alımlarının başladığını duyduk. Konkordato süreci boyunca sadece yumurta üretimi vardı. Artık bundan sonra beyaz üretimine geçeceklerini duyduk. Üretim artmaya başlayacak. Türkiye’nin en büyük entegre tavukçuluk tesisine sahipler. Her şey çalışır vaziyette duruyor. Sadece çarkın dönmesi için düğmeye basılması gerekiyordu. O düğmeye de basıldı. Sıra tekrar tam kapasite üretime başlayacaklar. Ekonomiye katkıları devam edecek.

Şirketin sahipleri şirketin yönetiminden ayrıldı. Bankalar bu işin uzmanı kişileri başa getirdiler. Yaşanan sıkıntının giderilmesi içinde kaynak sağlandı. Bu kaynak sağlanınca çarklar dönmeye başladı. Devletin yaptığı çok doğru hareketlerden birisi olarak görüyoruz.’’ dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE BÜYÜK BİR KAZANÇ’’

Covid-19 salgını ile birlikte bir çok firmanın sıkıntılar yaşadığını ifade eden Oda Başkanı Erdayıoğlu, pandemi döneminde önemli bir şirketin sıkıntılı süreci aşarak yeniden canlanmaya geçmesinin  hem ülke hem de ilçe ekonomisine büyük kazanç sağlayacağını dile getirdi. Erdayıoğlu yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Akhisar’ın ihracat rakamlarında en büyük pay Keskinoğlu’na aittir. Bundan sonrada artık böyle olacağına inanıyoruz. Pandemi döneminde böyle bir fabrikanın hayata tekrar geçmesi gerçekten çok önemli bir hareket. Ülkemizin şu dönemlerde üretime ihtiyacı var. İstihdam, üretim ve pazarla çok önemli. Keskinoğlu’da bu üç saç ayağını sağlayan şirket.’’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.