Editör
Editör
08 Şubat 2018 Perşembe 19:55
Japon devi klima fabrikası açtı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete başlayan Japon Mitsubishi Elekctric firması, ev tipi klima fabrikasının açılışını yaptı. 382,5 milyon lira sermaye ile hayata geçirilen yeni fabrika Mitsubishi Electric’in Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası oldu. Fabrikada düzenlenen açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Japonya Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Mitsubishi Electric Corporation Başkanı ve CEO’su Masaki Sakuyama, Mitsubishi Electric Corporation Başkan Yardımcısı Takeshi Sugiyama, Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim Başkanı Katsu Wada, Manisa OSB Başkanı Sait Türek, fabrika çalışanları ve işadamları katıldı. Japon firmanın, Manisa’da kurduğu fabrika ile birlikte Türkiye’nin önemli bir klima üretim üssü haline geleceği ifade edildi. Yaklaşık 382,5 milyon lira sermayeyle 60 bin metrekareye yakın alan üzerinde hayata geçirilen fabrikanın 2021’de yıllık üretim miktarının 500 bin sete (iç ve dış ünite) ulaşması ve 400 kişiye istihdam sağlaması hedeflendiği belirtildi.

“TÜRKİYE GÜVENLİ, YATIRIM YAPILABİLEN ÜLKE KONUMUNDA”

Fabrikanın açılış töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin üretimine, ihracatına katkıda bulunan her girişimin önemli olduğunu söyledi. Bakan Özlü, “Türk ekonomisine ve siyasi istikrara duyulan güvenin göstergesidir. Türkiye’nin ekonomik hedeflerini büyütmeye kararlıyız. Ülkemiz komşu çoğrafyalardaki istikrarsızlığa rağmen yoluna devam edecektir. Türkiye bu yönü ile dünya için çekim merkezi olacaktır. Son yıllarda elde ettiğimiz başarı, ihracatımızdaki artış Türkiye’yi güvenli, yatırım yapılan ülke konumuna getirmektedir. Türkiye tüm sektörleri ile büyümeye devam edecek” dedi. İki dost ülkenin bilim, teknoloji ve sanayi alanında daha yoğun işbirliği yapmasının her zamankinden daha önemli olduğunu kaydeden Bakan Özlü, “Japonya en önemli ekonomik ortaklarından biridir. Ticaret hacmini artırmak ortak menfaatlerimiz gereğidir.Dostluk temelleri üzernide yükselen ilişkilerimizin artacağına inanıyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE VE JAPONYA DAHA DA YAKINLAŞACAK

Japonya Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, ticaret ve yatırım alanlarında Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin hızlandığını ifade etti. Büyükelçi Miyajima, “Japonya, Türkiye’yi önemli bir pazar olarak görüyor.Bu şirket Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Bu gerçekten Japonya’nın Türkiye’ye değer verdiğini gösteriyor ve Türkiyeyi umut vaad eden önemli bir yatırım ortağı olarak görüyor. Bu açılış Japonya ve Manisa’yı birbirine yakınlaştıracak. Diğer Japon firmaları da bu örneği takip edecek ve Japonya ile Türkiye birbirine daha da yakınlaşacak” dedi. 

 “TÜRKİYE ÖNCELİKLİ PAZARIMIZ”

Açılışta konuşan Mitsubishi Electric Corporation Başkanı ve CEO’su Masaki Sakuyama, Mitsubishi Elektrik’in 2018 yılı için 147 milyar lira düzeyinde olacağını ve 10.8 milyar ira faaliyet gelirine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Mitsubishi Electric’in potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’de 2012 yılından bu yana kendi yapılanması ile faaliyet gösterdiğini kaydeden Masaki Sakuyama şöyle dedi: “Mitsubishi Electric Corporation olarak, Türkiye’de klima ve soğutma sistemleri ile fabrika otomasyon sistemleri alanlarındahizmet veriyoruz. Ayrıca, asansör ve yürüyen merdiven sistemleri, ulaştırma sistemleri, jeneratör ve transformatör ekipmanları ile uydu sistemleri gibi çok sayıda iş kolunda faaliyet gösteriyoruz.Öncelikli pazar olarak gördüğümüz Türkiye, yeni ev tipi klima fabrikamız ile Mitsubishi Electric için önemli bir üretim üssü haline gelmiş oldu.”

TÜRK-JAPON DOSTLUĞU İÇİN YENİ BİR SAYFA

Türkiye ve Japonya arasında güçlü bir dostluk olduğunu söyleyen Masaki Sakuyama, “1890’daErtuğrul Fırkateyni felaketiyle başlayan dostluğumuz, 1985 yılında İran-Irak savaşı sırasında Japon vatandaşlarının Türk uçakları tarafından kurtarılmasıyla daha da güçlendi. Şimdi de Manisa’daki yeni fabrikamız ile Türkiye ve Japonya arasında tarihten bu yana gelen dostluğumuzu pekiştirmeye katkı sağlayacak olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Türkiye ve Avrupa için ileri teknolojiye sahip yüksek kaliteli klimalarımızı artık Türkiye’de üreterek ve diğer iş kollarımızda da faaliyetlerimizi genişleterek Türk halkının refahına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE YILLIK 1 MİLYON ÜNİTE OLAN EV TİPİ KLİMA PAZARI HIZLA BÜYÜYOR

Mitsubishi Electric Corporation'ın Türkiye ve Avrupa’daki klima ve soğutma sistemleri faaliyetleri hakkında bilgi veren Mitsubishi Electric Corporation Başkan Yardımcısı Takeshi Sugiyama ise Türkiye ve yakınındaki Avrupa ükelerinin önemli bir pazar olduğunu ifade etti. Sugiyama, “Bu bölgedeki net satışlarımız, klima ve soğutma alanındaki toplam satışlarımızın yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor. Türkiye’nin kaydettiği ekonomik büyümenin ve yakınındaki Avrupa ülkeleri ile dostane ilişkilerinin sağladığı avantaj sayesinde, yeni fabrikamız bizim için stratejik bir rol üstlenecek. Türkiye’de yıllık 1 milyon ünite civarında olan ev tipi klima pazarının, ülkenin ekonomik gelişimiyle birlikte daha da büyümesini bekliyoruz.Yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretilecek. Ayrıca pazarın ihtiyaçlarına hızlı ve esnek bir şekilde yanıt veren yerel ürünler geliştirilecek. Bu çerçevede, pazarda yerel bir fabrikaya sahip olmanın avantajını da kullanarak Türkiye için bir model geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.

500 BİN SETLİK ÜRETİM HEDEFİ

Fabrika ile ilgili bilgiler paylaşan Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim Başkanı Katsu Wada, fabrikanın 2017 yılının Aralık ayında üretime başladığını ifade etti. 2021 yılında yıllık 500 bin iç ve dış ünite üretim ve 400 kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiğini dile getiren Katsa Wada, tesiste yüksek teknolojili çevreye dost ürünler üretileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Mitsubishi yöneticileri ve açılışa katılanlar tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Bakan Faruk Özlü fabrikayı gezdi. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, katıldığı Mitsubishi Elektrik Klima fabrikasının açılışı ardından Manisa OSB’deki Toyo Matbaa Mürekkep fabrikasını da ziyaret etti. Fabrika yetkilileriyle birlikte fabrikayı gezen Bakan Özlü, araştırma geliştirme çalışmalarına dikkat çekti.

Gelişmiş ülkelerde Arge harcamalarının üçte ikisinin özel sektör tarafından yapıldığını belirten Bakan Özlü,  Türkiye’nin de yüksek teknolojili ürünler üretebilmesi için Arge merkezlerine önem vermesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu.

“Biz de Türkiye’de sanayimizin Arge yapmasını, teknoloji üretmesini istiyoruz. Şirketlerimizin araştırma geliştirme merkezi kurmalarını teşvik ediyoruz, destekliyoruz. Bugüne kadar ki çabalarımızla yaklaşık 800 Arge merkezi açıldı. Bunların büyük bir kısmı da 2017’de açıldı. Çalışmalar devam ediyor. Bu yılın ilk 6 ayı içinde araştırma geliştirme merkezi sayısını bine tamamlayacağız. Bu yıl içinde yine Arge merkezlerinin niteliklerinin yükseltilmesi için çalışma yürütüyoruz, bunu hayata geçireceğiz. Buradaki maksadımız Türkiye’nin ileri teknoloji üretmesidir. İmalat sektöründeki yüksek teknolojili ürünlerimizin payı yüzde 4’ler civarında. Bunu yüzde 8, yüzde 16, yüzde 20’lilerin üzerine çıkarmak istiyoruz. Avrupa’daki ortalama yüzde 20’dir. Hem ihracatımızda hem de imalat sanayimizdeki ileri teknoloji ürünlerin payını artırmak için büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Bakan Özlü’nün fabrika ziyaretinin ilerleyen kısmı basına kapalı olarak yapıldı.

Son Güncelleme: 08.02.2018 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yatırımcı Bilgi Merkezi – YABİMER 2018-05-07 18:31:14

Japon devi Mitsubishi Electric Turkey'in Manisa haklı için sağladığı yatırım desteğinden ötürü büyük mutluluk duyduk. Yatırım demek istihdam demek. İstihdam ise ancak yeni yatırımlarla desteklenirse kalıcı olur. Memleketi Cazibe merkezi yapacak projelerle yatırımlara destek olmalı üretimi artırmalıyız. Manisa gibi güzel bir memlekete yatırım yapmak istihdama katkı sağlamak istiyorsanız aşağıdaki linki inceleyin derim. Tüm kurumlardan hazineden ve sahibinden satılık daire işyeri ve arsaları, en ucuz yatırım fırsatlarını göreceksiniz çok fazla ödemeden yatırımlarınıza başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca yabancı yatırımcılar içinde haritadan bulma özelliği çok etkin.

https://www.kralilan.com/haritada-ara/