Editör
Editör
07 Şubat 2017 Salı 06:35
İşsizlikte hedef yüzde 3

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa İş-Kur İl Müdürlüğü’ne atanan Sinan Aktaş’ı ziyaret etti. Manisa’nın işsizlikte iyi durumda olduğunu söyleyen AK Partili Özdağ, şuanda kentte işsizliğin yüzde 5,2 olduğunu ancak yüzde 3’e indirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Şuanda işsizliğin en az olduğu iller arasında 3’üncü sıradayız. Manisa’da 2019 yılında işsizliğin yüzde 3 inmesini hedefliyoruz. Türkiye’nin İsviçre’si Manisa olsun istiyoruz. Bunun için yeni organize sanayiler bölgeleri kuruyoruz ve okul sayısını artırıyoruz. Manisa’da organize sanayi bölgemiz var. 6’ıncı organize sanayi bölgesi için devreye girildi, alan büyütülecek ve yeni bölge açılacak. Akhisar’da 2 organize sanayiden bir tanesinin yapımı başladı. Diğeri de zeytin ve zeytinyağı organize sanayi olacak.Çalışmalarda son noktaya geldi. Soma’daki organize sanayi bölgesi de Haziran ayında faaliyete geçiyor. Burada 2 bin kişi çalışacak. Salihli’de de 2’inci OSB için altyapı işlemleri bitti. Böylece yeni OSB’lerde 70 bin kişi çalışacak. Şuanda zaten 70 bin kişi mevcut OSB’lerde çalışıyor” diye konuştu. İşsizliği önlemek için yeni fakültelerin açılması gerektiğini ifade eden Özdağ, ilçelerde de yüksekokul ve fakültelerin hizmete gireceğini ve üniversite binası olmayan ilçe kalmayacağını söyledi.

“ÇOCUKLARI MESLEK LİSELERİNE YOLLAYIN”

İşsizliği önlemenin yollarından biri de gençleri meslek sahibi yapmak olduğunu dile getiren Özdağ, anne ve babalardan çocuklarını meslek liselerine yönlendirmelerini istedi. Özdağ, “Bize kolunda altın bilezik olan çocuklar lazım. Anne ve babalar çocukları zeki ise fen lisesine göndersin, birazcık daha normal zekaları varsa endüstri meslek liselerine göndersinler. Mezun olunca meslek sahibi olsunlar” dedi. 

İş Kur Müdürü Sinan Aktaş da, İş beğenmemezlik nedeniyle yeni müracaatlar olduğunu belirtti.Gerçek işsiz sayısının 10 bin civarında olduğunu söyleyen Aktaş, 400 yakın açık iş talebi bulunduğunu belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.