05 Mart 2018 Pazartesi 10:37
Genel Müdürden tütün firmalarına uyarı

Manisa’da tütün firmalarının yaptıkları sözleşmenin altında, tütün alımları gerçekleştirmeleri üzerine harekete geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk oluşturulan komisyon ile birlikte Selendi’de incelemelerde bulundu. Selçuk, üreticileri uyarırken, firmalara da adam ayrımı yapmadan üretilen ürünlerin fiyatlarının verilmesini aksi takdirde bakanlık olarak gereğini yapacaklarını söyledi.

Manisa’nın Selendi ilçesine gelerek üreticiler ve firmalar ile görüşen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, üreticileri uyarırken firmalara da gözdağı verdi.

AK Parti Selendi İlçe Başkanı Şeref Kaçar, Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve AK Parti Manisa Milletvekili KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir başta olmak üzere bölge milletvekillerin talimatlarıyla görevlendirilen bakanlık görevlileri Selendi’de incelemelerde bulundu. Gördes’teki toplantının ardından tütün üreticilerinin 2017-2018 mahsulü tütün fiyatları nedeniyle, zor günler geçirmesinin ardından Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, yine bakanlığın tütün eksperi Bülent İnce ile Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Melikşah Taşkın ile Selendi’de üreticiler ve firmalar ile görüştü.

"Hiçbir üretici mağdur edilmeyecek"

Genel Müdür Muharrem Selçuk üreticileri dinleyerek yaşanan sıkıntıları gidereceklerini söyledi. Selçuk, "Hiçbir üretici mağdur edilmeyecek, alın terleri sonuna kadar verilecek. Yeter ki sizler bir olun, el birliği içerisinde olup haklarınızı yedirmeyin. Firmalardan korkmayın, o firma sizin tütününüzü almaz ise başka firma mı yok ona verin, sizler sözleşme yaparken mutlaka sözleşmeleri okuyun tütünlerinize güveniyorsanız teslim etmeyin, itiraz edin. Dilekçe ile başvuru yapın, en geç bir hafta içerisinde bakanlığımız komisyonu mahsulünüzü inceleyip sizleri mağdur etmez. O tütünleri sözleşme yaptığınız firma almak zorunda teslim etseniz bile itiraz edebilirsiniz" dedi.

"Düşük fiyat verirseniz gereği yapılır"

İlçede tütün alımı yapan firmalarda da seslenen Selçuk, "Üreticileri mağdur etmeyiniz. Ürettikleri mahsulün fiyatını adam ayrımı yapmadan veriniz. Sizler bu üreticiler olmazsa yoksunuz. Fabrikanız yok olur. Fiyatları yukarı çekerek üreticinin yüzünü güldürünüz. Başfiyat 19 lira ise o fiyattan alım yapınız, düşük fiyat verirseniz gereği yapılır" diye konuştu.

Üreticilerden bazıları fiyatın iyi olduğunu dile getirirken, bazıları da haksızlık yapıldığını 12 liraya kadar tütün alımı yapıldığını dile getirdi. Bazıları ise su çürüğü olduğunu söyleyerek kaldırdıkları tütünlerin masrafını karşılamadığını vurguladı.

Genel Müdür Muharrem Selçuk ve komisyon üyelerine Selendi Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Aslanalp, Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, Gördes Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç da eşlik eti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.