12 Ocak 2018 Cuma 16:04
Engelli girişimciler sertifikalarını aldı

Yunusemre Belediyesi, Manisa Bedensel Engelliler Derneği, İŞKUR ve KOSGEB ortaklığıyla engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimleri tamamlandı. 4 gün süren eğitimler sonunda engelli vatandaşlar, sertifikalarını Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin elinden aldı.

Yunusemre Belediyesi, girişimcilik eğitimlerinin 10. su engelli vatandaşlara yönelik düzenledi. Eğitimi başarılı olarak tamamlayan girişimcilere yönelik Belediye Meclis Lokali’nde girişimcilik töreni düzenlendi. Törene Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur ve İdris Avşar, Manisa KOSGEB İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, sertifika almaya hak kazanan engelli girişimciler katıldı.

Törende konuşan Manisa Bedensel Engelliler, Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, gösterdiği duyarlılıktan dolayı Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Yunusemre Belediyemiz her zaman bizlere destekte bulunuyor. Bir ihtiyacımız olduğunda Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye ve ekibine her daim ulaşıyoruz. Allah Belediye Başkanımızdan razı olsun” dedi.

KOSGEB’in hibe destekleri hakkında katılımcıları bilgilendiren İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç ise, “Belediyemize engellilerimize yönelik program düzenlediği için çok teşekkür ederiz. Bizler KOSGEB olarak her daim engellilerimizin yanındayız. KOSGEB’e artık işinizi kurduktan sonra başvuruda bulunabiliyorsunuz. Bu anlamda her birinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Engellilerimize yönelik desteklerimiz sürecek”

Engellilere yönelik projelerini sürdüreceklerini aktaran Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yunusemre Belediyesi olarak engellilere, yaşlılara ve her kesimden vatandaşımıza destekte bulunuyoruz. Bu güne kadar Yunusemre Belediyesi olarak düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerimiz ile 250 girişimciye ulaştık. Engelli kardeşlerimize yönelik bir takım çalışmalarda bulunuyoruz. Hükümetimiz de engelli vatandaşlarımıza yönelik çok güzel projeler üretiyor. Tüm engelliler adına yaptığımız bu tür çalışmalarımız artarak devam edecek. Her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız.”

Konuşmaların ardından eğitime katılan girişimcilere sertifikaları teslim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.