Editör
Editör
31 Temmuz 2019 Çarşamba 18:12
Emlak sektörü konut kredisinde indirim bekliyor

EN DÜŞÜĞÜ 1.49 SEVİYESİNDE

Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın mevduat faizlerinde indirim gerçekleşeceğine dair yaptığı açıklamanın ardından emlak sektörünün de konut kredisinde faiz indirimi beklediğinin altını çizdi. Sektörde yaprak bile kımıldamayan bir dönem yaşadıklarını dile getiren Başkan Akyüz, “Merkez Bankası’nın faiz indiriminin piyasaya yansıması için diğer faizlerin özellikle lokomotif olan inşaat sektörü, emlak sektöründe konut kredilerinin düşmesi gerekiyor. Şuanda en düşük konut kredisi 1,49 seviyesindedir. Bu çok yüksek bir rakam. İnanın bu rakamların altından kimse kalkamaz” dedi.

İNSANLAR KREDİ ÇEKEMİYOR

Merkez Bankası’nın kararının piyasaya yansıması gerektiğini aktaran Akyüz, “Tüketici kredilerinde ve konut kredilerinde düşüş sağlanması gerekiyor. Şuanda piyasayı canlandıracak bir hareket olmadı. Faizlerin çok yüksek olmasından dolayı insanlar şuanda kredi çekemiyor. Piyasada yaprak kımıldamıyor. Herhangi bir yatırım, alışveriş, kredi çekme gibi olaylar olmuyor. Esnafın kredi çekebildiği esnaf kefalet kredi kooperatifi yıllık faiz oranını yüzde 5’ten yüzde 8’e yükseltti. Eğer faiz indirimi olmazsa piyasa canlanamaz. Konut kredilerinin yüzde 1 seviyesine düşmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde piyasa canlanır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.