23 Şubat 2017 Perşembe 13:47
Dünyanın bütün araç üreticileri Türk şirketiyle çalışıyor

Dünya otomotiv endüstrisi için 1977 yılından bu yana sızdırmazlık profili üreten Standard Profil Grubu, bünyesindeki ikinci Ar-Ge merkezinin açılışını Manisa’da gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Standard Profil Grubu CEO’su Turhan Semizer, Manisa Ar-Ge Merkezi ile Grubun küresel rekabette daha da güçlendiğini belirterek, “Manisa’da açtığımız Ar-Ge merkezimizle hedefimiz, otomotiv sektörüne yön verecek yeniliklerle, müşterilerimize özel çözümleri sunmak ve Manisa’dan dünyaya teknik uzmanlığımızı ihraç etmek” dedi.

1977 yılından bugüne otomotiv sektörünün dünya markalarına sızdırmazlık profili üreten Standard Profil Grubu, kuruluşlarının 40’ıncı yılında Grup bünyesindeki üçüncü, Türkiye’deki ikinci Ar-Ge merkezinin açılışını Manisa’da gerçekleştirdi. Merkezin açılışında Manisa Valisi Yardımcısı Mesut Eser, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Erbil Kalmış ve bölgenin önde gelen yöneticileri de yer aldı.

Ar-Ge Merkezinin kurdelesinin kesilmesiyle başlayan programda bir açıklama yapan Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, “Ülkemize, faydalı, yararlı olmasını diliyorum. İlimizin, ülkemizin istihdamına katkı sağlamasını diliyoruz. Standard Profilin Manisa’ya yaptığı bu katkının ilimiz ekonomisine, ülkemiz ekonomisine, istihdamına yararlı olacağını temenni ediyoruz.” dedi.

Çalışanların yüzde 40’ı kadın

Grubun Manisa fabrikalarında çalışanlar arasındaki kadın-erkek çalışan sayısının eşit olduğunu belirten Standard Profil Manisa 1 Fabrika Genel Müdürü Çağan Dikmen, 31 yaş ortalamasına sahip çalışanları arasında yüzde 40’ın üzerinde kadın çalışana sahip olmaktan duydukları memnuniyetin altını çizdi. Dikmen, “2011 yılında Manisa 1 fabrikamız ilk kez yatırımımız olarak yer alıyor. Bir yıl içinde çok ciddi başarılar elde ettiğimizi görünce şuan içinde bulunduğumuz 2 nolu fabrikanın da yatırımını gerçekleştirdik. Şimdi 2017 yılının başlarındayız yani dolu dolu bir 5 yılı Standard Profil olarak tamamlamış durumdayız. Burada bulunmamızın nedeni de bu iki fabrikanın yanına bir Ar-Ge merkezi açıyor olmamız. Şimdi geriye dönüp 5 yılda neler yaptık diye bakarsak aslında 2 bin 500 kişiye ulaşan dev bir aile oluşturduk. Bu aileyi oluştururken de yaş ortalaması 31 olan yüzde 40’ı da kadın çalışanlardan oluşan yani çok çeşitliliği de barındıran gerçek bir aile kıvamında, gençlik deseniz içinde, kadın faktörü deseniz içinde yani bir aile birlikteliğinin içindeki unsurlar neyse onların hepsini barındıran bir ekip oluşturduk. Bu gençliğin getirdiği dinamizmle bugünkü başarılara imza atıyoruz.” diye konuştu.

Manisa Fabrikaları teknik uzmanlık da ihraç edecek

Manisa Ar-Ge Merkezi’nin, yaklaşık bir yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Standard Profil Manisa 2 Fabrika Genel Müdürü Ergenç İneler, genç ve dinamik ekiple üretim süreçlerine sağlanacak katkının tüm lokasyonlarda uygulanacağını ve Manisa lokasyonunun artık teknik uzmanlık da ihraç edeceğini paylaştı.

Ar-Ge merkezi ile nitelikli çalışan sayısı artacak

Manisa’nın konumunun getirdiği sanayi ve nitelikli çalışana erişim için sahip olduğu avantajın farkında olduklarını belirten Grup Ar-Ge Direktörü Dr. Ali Erkin Kutlu, bu avantajı Ar-Ge merkezi sürecinde de en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti. Dr. Kutlu, merkezin sadece Grubun üretim süreçlerini değil, çalışanların da kendilerini geliştirmeleri için çok önemli bir katkı sağlayacağının altını çizildi.

Dünyada 8 bin çalışanı var

Standard Profil Grubu’nun 5 kıtada varlık gösterdiğini, Manisa’daki 2 bin 500 çalışanı, dünyada ise toplamda 8 bin çalışanı bulunduğunu belirten Grubun CEO’su Turhan Semizer, Manisa’daki Ar-Ge merkezinin önemine dikkat çekerek, “Manisa’daki Ar-Ge merkezimizin açılışı ile grubumuz bünyesindeki Ar-Ge merkezi sayımızı üçe çıkardık. Ar-Ge merkezimizle hedefimiz, otomotiv sektörüne yön verecek yeniliklerle, müşterilerimize özel çözümleri sunmak ve Manisa’dan dünyaya teknik uzmanlığımızı ihraç etmek” dedi.

“Unutmayın biz bir Türk şirketiyiz”

2016 yılının çok zorlu bir süreç olduğunu dile getiren Semizer şunları söyledi:

“2016 yılının zorlu şartlarına rağmen ihracatımız bir yıl öncesine göre yüzde 7 arttı ve 400 milyon euro yıllık satış eşiğine ulaştık. Bu bizim boyutumuzda bir şirket için çok önemli. Unutmayın ki biz özellikle son 3 yılda yaklaşık yüzde 25 oranında büyüyen bir şirketiz satış hacmi olarak. Büyüme esas olarak yurtdışından geldi. Türkiye’de 1 milyon 500 bin yada 1 milyon araba üretiliyor ama bu 1 milyon arabanın bize getirisi 60-70 milyon euro hacminde. 400 milyonun geri kalanı yani 330-340 milyon euroluk gelir yurtdışından oldu. Unutmayın biz bir Türk şirketiyiz. Türkiye’den çıktık, bu boyuta ulaştık. Şimdi bunun altını biraz teknolojiyle doldurmamız lazım. Önemli olan bu. Bugün bu Ar-Ge merkezinin yada bu birimin açılışını yapıyoruz. Bildiğiniz gibi bu fabrikalarımızın dışında İspanya, Fas, Bulgaristan, Çin, Güney Afrika ve Meksika’da üretim yapıyoruz. Dünyadaki bütün araç üreticileri bizim müşterimiz. Hepsiyle çalışıyoruz. Detroit’teki yada Michigan’daki yeni açtığımız mühendislik ofisi Fas, Almanya’daki 3 ofisimiz, İtalya ve Fransa’daki ofislerimizde müşteriye özel üretim yada teknolojik çözüm öneriyoruz.”

Konuşmasının sonunda Ar-Ge Birimi çalışanlarına da seslenen Semizer, “Manisa’daki Ar-Ge Merkezi bu olağanüstü organizasyona destek vermek için burada. Sizin rolünüz tek başına bu fabrikada yaptığınız üretimi teknoloji ile desteklemek değil bizim bütün bu saydığım ülkelerde 13 ülkede var olan bu endüstriyel ayak izimize destek olmanız. Unutmayın sorumluluğunuz çok fazla.” dedi.

Semizer, merkezin kuruluş sürecinden bugüne emeği geçen, sonrasında ise çalışmaları ile dün olduğu gibi bugün de Gruba katkı sağlayacak Grup Ar-Ge Direktörü Dr. Ali Erkin Kutlu ve ekibine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Ar-Ge merkezinin katılımcılar tarafından gezilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.