Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
18 Ağustos 2020 Salı 15:43
Domates üreticisinden ‘koyunlu’ tepki

Salçalık domates üretiminde Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Manisa ovasında, bu yıl birçok sıkıntı yaşayan üretici, şimdi de fabrikaların fiyatları geri çekmesiyle mağdur oldu. Mahsul öncesi fabrikalarla 50-55 kuruşa sözleşme imzalayan üretici, hasat zamanı fabrikaların fiyatları 30-35 kuruşa kadar düşürmesine tepki gösterdi.

Manisa’nın Şehzadeler, Salihli ve Turgutlu ilçesindeki bir çok üreticinin salçalık domatesleri tarlada kalarak çürümeye terk edildi.

“30 KURUŞA BİLE DOMATESLERİ SATAMADIK’’

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde ailesini hayvancılık ve domates üretimi ile geçindiren 34 yaşındaki üretici Mehmet Eralp, fabrikaların fiyatları düşürmesi sebebiyle büyük sıkıntıya girdiklerini söyledi.

Fabrikaların korona virüsü fırsat bilerek çeşitli bahanelerle fiyatları düşürdüğünü dile getiren domates üreticisi Eralp, bu yıl tarlasındaki ürününü 30 kuruşa bile satamadığını ifade etti.

Üretici Eralp yaptığı açıklamada, “Zaten aşırı yağışlar, erken gelen sıcaklar, hastalıklar sebebiyle tarlamızdan gerekli verimleri alamadık. Virüsü rağmen tarlamıza giderek geride kalan ürünlerimize sahip çıktık. Ancak hasat öncesi anlaştığımız fiyatları şimdi makul olmayan seviyeye kadar düşürdüler. Şuanda 30 kuruşa bile domateslerimi satamıyorum. Bir yıllık emeğim boşuna gitti’’ diye konuştu.

DOMATESLERİNİ KOYUNLARINA YEDİRDİ

Turgutlu ilçesindeki yassı geçit yolu üzerinde tarlası bulunan domates üreticisi Mehmet Eralp, fabrikaların fiyatlarına geri çekmesine tepki göstermek amacıyla tarlasındaki ürünlerini koyunlarına yedirdi.

Üretici Mehmet Eralp yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bu yıl domates üreticisinin yüzü gülmedi. Bir taraftan virüsle boğuşurken, bir taraftan evimize nasıl ekmek götüreceğimizin derdindeyiz. Tarladaki domatesler elimizde kalacağına koyunlarıma yedirmeyi tercih ettim. Bu yıl çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Hemşerimiz olan Tarım Bakanının bize sahip çıkmasını ve devletimizin bize destek olmasını bekliyoruz. Yoksa bu yıl hem üretici hem de tüketici büyük bir sıkıntı yaşayacak.” Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.