Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
19 Haziran 2020 Cuma 13:55
Demirci kirazı Avrupa’da çok seviliyor

Demirci bölgesinde 30 mahallede 2 bin üretici tarafından 28 bin dekar arazide yıllık ortalama 10–12 bin ton aralığında üretilen kirazın bu yılda 13 bin rekolte bekleniyor.  Kiraz hasadıyla ilgili bilgin verne Demirci Kaymakamı Adem Kaya, " Bu yıl hem bereketli hem de kaliteli bir sezona başladık, Demirci kirazı yurt dışına ihraç edilen bir ürün. Bu yıl 13 bin tona yakın bir rekolte bekliyoruz. Demirci kirazının Uzak Doğuya ihracatı için ilçemizde 'Akdeniz Meyve Sineğinden Ari Alan' projesinde iki yıl geçiş süreci tamamlandı. 2021 Şubat ayında ise 'Kesin Arilik' belgesini alacağız. Şu anda Uzak Doğu'ya az da olsa ürün gönderiyoruz. Ancak 2021'de bu belgeyi aldıktan sonra tam olarak Uzak Doğu pazarına gireceğiz” dedi.

AVRUPA’DAN TALEP GÖRÜYOR

Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk de ilçede yetişen kirazın büyük bölümünün ihracata gittiğine işaret ederek, Demirci'de ortalama bin metre rakımdaki yaylalarda yetişen kirazın özellikle Avrupa ülkelerinde yoğun talep gördüğünü vurguladı.Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk da, Demirci kirazının kalite ve lezzet yönüyle dış piyasada ilgi gördüğünü söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.